waterfitness

Deskundigen zijn het er nog steeds over eens dat waterfitness een van de beste manieren is om gewrichtspijn te verlichten

Gewrichtspijn kan het moeilijk maken om door het leven te gaan. Je voelt je stijf en beweegt langzaam als je 's ochtends opstaat. Je knieën kunnen pijn doen als je een trap oploopt. Het kan pijn doen om dingen te doen waar je van houdt, of het nu wandelen in het park is of tuinieren. En als het ongemakkelijk is om dagelijkse activiteiten uit te voeren, kan het ontmoedigend voelen om aan een oefenroutine te beginnen.

Toch kan regelmatige lichaamsbeweging je gewrichtspijn verbeteren. Andere voordelen van lichaamsbeweging bij stijfheid zijn een beter bewegingsbereik en meer flexibiliteit. 

Je hoeft niet op de loopband te gaan staan of op de fiets te springen om de voordelen van lichaamsbeweging bij gewrichtspijn te ervaren. Deskundigen zijn het erover eens dat fitness in het water kan helpen om klachten te verbeteren en vermoeidheid tegen te gaan. 

Oefenen in een zwembad met warm water is ideaal als je artritis of een soortgelijke aandoening hebt. De temperatuur van het water ontspant de spieren terwijl het drijfvermogen van het water de gewrichten ondersteunt. 

Een Michael Phelps Signature Swim Spa maakt het gemakkelijk en comfortabel om te profiteren van de voordelen van waterfitness bij gewrichtspijn. Een zwemspa is een zwembadalternatief voor alle seizoenen waarmee je veilig kunt trainen in het comfort van je achtertuin. De spa's hebben een eindeloze stroom water waarmee je kunt zwemmen, waterwandelen, joggen en genieten van een waterpartij in je achtertuin.

voordelen van lichaamsbeweging in water
Trainen in het water kan de stress op je gewrichten verminderen door de effecten van de zwaartekracht te verminderen. Als je in borstdiep water bent, "weeg" je 90% minder. Iemand van 160 pond weegt bijvoorbeeld 16 pond in het water.

Voordelen van aquafitness bij gewrichtspijn

Onderzoek toont aan dat mensen die bewegen gezonder en gelukkiger zijn. Hetzelfde geldt voor mensen met gewrichtspijn en stijfheid. Toch behoren artritis en soortgelijke aandoeningen tot de redenen waarom mensen niet sporten.

Maar inactiviteit kan zwakke spieren, een slecht evenwicht en een verminderde pijntolerantie veroorzaken. Als je niet regelmatig beweegt of beweegt, kan de gewrichtsstijfheid verergeren en je risico op andere chronische aandoeningen zoals diabetes type II en osteoporose verhogen.

Daarom raden deskundigen vaak oefening in water aan bij pijn en stijfheid. Het drijfvermogen en de weerstand van water kunnen je helpen de voordelen van lichaamsbeweging te realiseren zonder de stress op je gewrichten.

Michael Phelps zwemspa's zijn 60 inch hoog, met een waterdiepte van ongeveer 51 inch. Het extra drijfvermogen kan ongeveer 90 procent van je lichaamsgewicht verlichten. 

Een van de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging voor mensen met artritis en soortgelijke aandoeningen:

  • Kracht en balans opbouwen
  • Energieniveaus verhogen
  • Slaapkwaliteit verbeteren
  • Gewichtscontrole
  • De kwaliteit van leven verbeteren

Maar bewegen in warm water kan de bloedstroom verhogen, de spieren ontspannen en stress en angst verminderen. Het drijfvermogen helpt om de druk op de gewrichten te verlichten en vermindert het gewicht van een persoon met wel 90 procent. Het SoftTread vloersysteem, dat standaard is op Michael Phelps Signature zwemspa's, biedt tractie en comfort. De vloer helpt je evenwicht te bewaren en te stabiliseren terwijl je in het water beweegt.

voordelen van aquatische oefening
Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen in een Michael Phelps Signature Swim Spa, waaronder het gebruik van halters in het water.

Beginnersoefeningen waterfitness

Bijna 1 op de 4 volwassenen in de Verenigde Staten heeft last van gewrichtspijn en stijfheid. Volgens een CDC-rapport uit 2021 hebben ongeveer 58,5 miljoen mensen artritis, jicht, lupus of fibromyalgie. Deze aandoeningen tasten de gewrichten aan en kunnen lichaamsbeweging op het land moeilijk maken.

Maar oefeningen in warm water in een Michael Phelps Signature Swim Spa kunnen de druk wegnemen. 

Als aqua-aerobics nieuw voor je is, kunnen deze tips en beginnersoefeningen je helpen om in beweging te komen.

Wandelen in het water 

Wandelen is een van de beste oefeningen, maar je hoeft niet naar het plaatselijke park te gaan om kilometers te maken. Wandelen in het water is een oefening met weinig impact die ideaal is voor mensen met aandoeningen zoals artritis en jicht. In een zwemspa kunt u het Wave XP Pro-systeem op een zachte stand zetten en tegen de stroming in lopen.

Het is belangrijk om een rechte houding aan te nemen en je core betrokken te houden. Als je tegen de stroom in loopt, houd dan een lange pas en zwaai met je armen.

Michael Phelps zwemspa's zijn voorzien van het SoftTread antislip vloersysteem, dat tractie biedt. Je kunt met een gerust hart lopen zonder bang te zijn dat je uitglijdt.

stationair zwemmen
Met een Michael Phelps zwemspa kun je op je plaats zwemmen. Onderzoek toont aan dat zwemmen een van de beste oefeningen is voor een gezond hart.

Lap zwemmen

Zwemmen is een populaire oefening met weinig impact. Het is niet alleen een manier om aan je cardiovasculaire conditie te werken, maar het kan ook je spieren versterken en verlengen. Stationair zwemmen in een zwemspa is een geweldige oefening voor mensen met gewrichtsstijfheid.

Vind je Het Wave XP Pro-systeem kan eenvoudig worden aangepast zodat je het beste tempo kunt vinden.

Als je wilt zwemmen om fit te worden, houd er dan rekening mee dat de ideale temperatuur onder de 90 graden is. Als het water te warm is, kun je oververhit raken en uitgeput raken.

Werk met een fysiotherapeut

Veel fysiotherapeuten vinden het nuttig om hydrotherapie en oefeningen in warm water in hun programma's op te nemen. Als lichaamsbeweging nieuw voor je is of als je herstellende bent van een gewrichtsvervangende operatie, kan het nuttig zijn om samen te werken met een fysiotherapeut. De therapeut kan je de beste oefeningen voorschrijven voor jouw aandoening en ervoor zorgen dat je ze met vertrouwen uitvoert. Het is ook belangrijk dat je een goede vorm aanleert en leert hoe je een balans kunt vinden tussen oefeningen en gewrichtspijn.

Profiteer van hulpbronnen

Het kan overweldigend zijn om met een oefenprogramma te beginnen, vooral als je pijn hebt. Er zijn echter hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen met aqua-aerobics te beginnen.

Michael Phelps zwemspa's worden geleverd met wateroefenapparatuur en het H2Xercise boek. Dit boek laat je effectieve wateroefeningen zien waarmee je je balans, kracht en mobiliteit kunt verbeteren. Het boek is geschreven door wateroefeningsexpert Dr. Rick McAvoy.

Daarnaast heeft Master Spas een bibliotheek met video's die de voordelen van het gebruik van een zwemspa belichten. Oorspronkelijk uitgezonden als een Facebook Live-evenement, zijn er oefendemonstraties en programma's voor zwemspa's beschikbaar voor kijkers. 

Download het wateroefenprogramma voor verlichting van artritis voor meer informatie over oefeningen in warm water bij gewrichtspijn.

Richtlijnen voor waterfitness

Klaar om je sportshort in te ruilen voor een zwembroek? Voordat je in de zwemspa stapt voor een workout, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de richtlijnen voor waterfitness.

Volgens de Arthritis Foundation moet je deze regels volgen als je aan water-aerobics doet tegen gewrichtspijn:

  • Begin en eindig met een warming-up en cooling-down, met rustige oefeningen
  • Beweeg de gewrichten langzaam en probeer indien mogelijk het volledige bewegingsbereik te doorlopen.
  • Stop als je pijn ervaart tijdens de bewegingen
  • Overleg met je arts voordat je begint met een trainingsprogramma, vooral als je een gewrichtsvervangende operatie hebt ondergaan of ernstige gewrichtsschade hebt opgelopen.
  • Doe drie tot acht herhalingen zoals getolereerd

Als je begint met een watergymnastiekprogramma, is het ook belangrijk om te onthouden dat je naar een hoger niveau toewerkt. Je kunt beginnen met 15 minuten beweging (of minder!), waarbij de nadruk ligt op bewegen door het water. Naarmate je sterker wordt, kun je overgaan op een traditioneler watergymnastiekprogramma en de duur verlengen. 

Michael Phelps zwemspa
Bent u klaar om uw achtertuin en gezondheid te transformeren met een Michael Phelps zwemspa? Zoek uw plaatselijke dealer.

Hoe koop ik een spa?

Ben je klaar om te beginnen met low-impact oefeningen die pijn verlichten en de kwaliteit van je leven verbeteren? Een Michael Phelps Signature Swim Spa thuis maakt het gemakkelijk en leuk om watertraining in je dagelijkse routine op te nemen. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van waterfitness en hydrotherapie. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas dealer voor meer informatie over het eigendom van een zwemspa. Benieuwd hoeveel een Michael Phelps spa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.