zwemspa met twee zones

Beste zwembad-spa combinatie? Een zwemspa met twee zones

Het sprankelende blauwe water, de bubbels die uit de jets komen, een opvallend ontwerp. De zwembad-spa combinatie is de oase in je achtertuin waar je al zo lang naar verlangt. Maar een zwembad op maat laten bouwen is een groot project met een nog groter prijskaartje.

Er is echter een manier om een prachtig toevluchtsoord in je eigen achtertuin te creëren zonder de kosten en het gedoe van een ingegraven zwembad. Dual-zone zwemspa's trouwen met het beste van een zwembad en een hot tub in één unit. 

Zwemspa's met twee zones, ook wel toestellen met twee temperaturen genoemd, hebben unieke zones voor recreatie en ontspanning. Zwemmen, sporten, spetteren en nog veel meer in het zwemgedeelte. Of leun achterover en geniet van de massagestralen in het bubbelbad.

Of je nu begint aan een transformatie van je achtertuin of je oude hot tub wilt upgraden, een zwemspa met twee zones kan het middelpunt zijn van je leefruimte buiten. De MP Momentum Deep van Master Spas is een zwemspa met twee zones die ontworpen is om uw eigen oase in de achtertuin te creëren.

zwemspa met twee zones
De MP Momentum Deep heeft twee waterlichamen - een ruimte om te zwemmen en te spetteren en een plek om te ontspannen en te verjongen. De twee gebieden worden gescheiden door een acryl scheidingswand.

Dubbele zone zwemspa feiten

Een zwemspa is een eenheid die ontworpen is zodat je op je plaats kunt zwemmen. Of het nu een aandrijfsysteem of jets zijn, er wordt een waterstroom gecreëerd zodat je .... en .... kunt zwemmen en zwemmen zonder ooit een muur te raken. Terwijl een ingegraven zwembad ook een ruimte biedt om te zwemmen, is de zwemspa ontworpen voor recreatieve en wedstrijdzwemmers om thuis te trainen.

Maar we willen je een geheim verklappen. Een zwemspa is zoveel meer dan zwemmen. Het gaat over een plek om tot rust te komen aan het eind van de dag, het creëren van mogelijkheden om tijd door te brengen met familie en het geven van prioriteit aan uw conditie en algehele welzijn.

Wat onderscheidt een spa met twee zones van andere modellen? Een spa met twee zones heeft twee waterzones, vaak gescheiden door een acrylscherm. Het ene deel wordt gebruikt voor recreatie en lichaamsbeweging, het andere deel is voorzien van hydrotherapiejets. Elk deel heeft zijn eigen temperatuurregeling voor comfort en functionaliteit. 

In vergelijking met andere modellen zijn dual-temp modellen meestal groter dan traditionele zwemspa's. De MP Momentum Deep is 19 voet lang en 8 voet breed, vergeleken met de 18 voet MP Signature Deep en de 17 voet MP Force Deep zwemspa.

spa met dubbele temperatuur
Hoewel een zwembad-spa combinatie uw achtertuin kan transformeren, hebt u er een grote achtertuin en een groot budget voor nodig. Een spa met dubbele temperatuur kan het hele jaar door worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van uw leefruimte buiten.

Voordelen van een zwemspa met twee temperaturen

Je hebt altijd al een zwembad willen hebben, maar je houdt ook van de therapie van een hot tub. Bij het plannen van je achtertuinproject kan het soms voelen alsof je moet kiezen tussen de twee.

Met een spa met twee zones krijg je echter de voordelen van een zwembad en een bubbelbad. 

Een ingegraven zwembad met hot tub kan echter heel wat buitenruimte in beslag nemen. Een klein fiberglas zwembad kan 22 bij 11 zijn, met grotere modellen tot 40 voet. In deze afmetingen zijn de omliggende terrassen en een ingebouwde spa niet inbegrepen. 

Hoewel deze ingegraven zwembaden grotere afmetingen hebben dan een zwemspa met twee zones, zijn ze vaak te klein om als schootzwembad thuis te gebruiken. Deze zwembaden zijn in de eerste plaats bedoeld voor recreatie en om buiten te gebruiken.

Als je thuis wilt zwemmen en ook wilt genieten van een waterpartij in de achtertuin, dan is een spa met twee zones het perfecte alternatief voor een rondzwembad en een hot tub. 

Voordelen van een zwemspa met twee temperaturen:

  • Thuiszwembad en bubbelbad in één
  • Modern, elegant ontwerp 
  • Twee temperatuurstanden zodat je in koeler water kunt trainen en in de hot tub kunt opwarmen zonder te wachten. 
  • Energiezuinig ontwerp en het hele jaar door te gebruiken
  • Houdt minder liters water vast, waardoor het wateronderhoud van een spa eenvoudiger is dan bij een zwembad
zwembad spa combo
Als je van plan bent om een spa met dubbele temperatuur te installeren, is het belangrijk om na te gaan hoeveel ruimte je wilt om te zwemmen en te ontspannen.

Andere overwegingen

Een zwemspa met twee zones heeft heel wat voordelen. Maar als u overweegt om in een dual unit te investeren, zijn er een aantal dingen die u in gedachten moet houden als u gaat winkelen.

Zwemgedeelte. Hoewel de totale afmetingen van een dual temp zwemspa groter zijn, heeft deze niet het grootste zwemgedeelte in vergelijking met de MP Signature Deep. Iemand die langer is (langer dan 1,80 m) of die graag zwemt, geeft misschien de voorkeur aan een ander model. 

Grootte hot tub. Master Spas hot tubs zijn er met verschillende zitplaatsen en afmetingen, zodat ze in de meeste achtertuinen passen. Mensen die meer dan drie tot vier mensen in het hot tub-gedeelte van de MP Momentum Deep willen hebben, verkiezen misschien een aparte hot tub.

Elektrische vereisten. De MP Momentum Deep heeft 130 ampère stroom nodig, vergeleken met 100 ampère voor de MP Force Deep. (Ter vergelijking: de meeste Master Spas H2X Fitness zwemspa's hebben 50 ampère stroom nodig).

Een optie die je kunt overwegen is een zwemspa en een hot tub, zodat je de ruimte en prestaties hebt die je wilt.

Michael phelps zwemspa
De MP Momentum Deep is uitgerust met het Wave XP Pro systeem, dat een sterke, soepele zwemstroom creëert. Het snelste tempo van het systeem kan tot 53 seconden per 100 meter zwemmen.

Beste Dual Zone Zwem Spa

MP Momentum Diep

De MP Momentum Deep is een 19-voet zwemspa met twee waterlichamen. Een heldere acryl scheidingswand is zowel functioneel als een lust voor het oog en scheidt de ruimtes terwijl het water er naadloos uitziet. Het hele gezin kan zich vermaken, ontspannen en een paar baantjes trekken.

Michael Phelps Signature zwemspa's worden standaard geleverd met het Wave XP Pro aandrijfsysteem. Het aandrijfsysteem zorgt voor een soepele waterstroom aan de voorkant van het zwemgedeelte en het heeft een maximumtempo dat gelijk staat aan 54 seconden per 100 meter.

De hele Michael Phelps-lijn is ontworpen met serieuze atleten in gedachten. Je kunt het gebruiken als aanvulling op de traditionele zwembadtraining of als middelpunt van je routine. Het tempo, of de snelheid van de stroming, kan eenvoudig worden aangepast op het touchscreen en de instellingen gaan van 0 tot 100.

Bovendien heeft het bubbelbadgedeelte van deze dual temp zwemspa vier zitplaatsen met meerdere jetopstellingen. Leun achterover en ontspan in de Xtreme Therapy Seat, die een whirlpooleffect creëert voor totale ontspanning. Of trakteer je voeten op een rustgevende massage met de MasterBlaster jets, die elk 14 individuele sproeiers hebben.

Extra functies van deze zwemspa zijn de Xtreme Therapy Cove, SoftTread Nonslip, Comfort Floor System, LED-verlichting en waterfuncties. 

Bent u klaar om te beginnen met het plannen van uw oase in de achtertuin? Neem contact op met uw plaatselijke Master Spas dealer.

Hoe koop ik een zwembad-spa combo

Ben je klaar om de voordelen van watertraining en hydrotherapie te ervaren? Een zwembad-spa combo van Michael Phelps Signature Zwemmen Spas kunt u het hele jaar door genieten van een waterpartij in uw achtertuin, waar u ook woont. U kunt klik hier om meer te leren over waterfitness in een Michael Phelps-handtekening Zwemmen Spa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas dealer voor meer informatie over het bezitten van een spa. Benieuwd hoeveel een zwembad-spa combo kost? U kunt vraag hier een offerte aan