spa zwemmen dek ideeën

Zwemspa-terras ideeën om uw achtertuin te transformeren

Als het erom gaat uw achtertuin om te toveren in een oase van ontspanning en recreatie, zijn er maar weinig toevoegingen die de allure van een zwemspa kunnen evenaren. Een zwemspa combineert niet alleen de voordelen van een zwembad met de therapie van een hot tub, maar kan ook het hele jaar door gebruikt worden. Je kunt genieten van zwemmen, watergymnastiek, recreatie en ontspanning, of het nu midden in de zomer is of tijdens de wintermaanden.

Een zwemspa kan echter meer doen dan uw levensstijl aanvullen. Het kan uw leefruimte buitenshuis opwaarderen. Door een zwemspa te integreren in een terras, of het nu een bestaand terras is of een nieuw terras, kunt u uw droomtuin creëren. 

Met een zorgvuldige planning en doordachte keuzes kunt u een terras ontwerpen dat naadloos aansluit bij uw zwemspa en tegelijk waarde toevoegt aan uw leefruimte buiten. 

spa zwemmen dek ideeën

Overwegingen voor terrasplanken

U wilt een terrasmateriaal kiezen dat niet alleen de schoonheid van uw achtertuin verfraait, maar ook een veilige, comfortabele en duurzame ruimte biedt om samen met familie en vrienden van te genieten.

Als u de terrasopties voor uw zwemspa bekijkt, is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid, vochtbestendigheid, onderhoudsvereisten, veiligheid en het uiterlijk. 

Duurzaamheid

Een terras in de achtertuin staat bloot aan de elementen - zonlicht, wind, regen en sneeuw (afhankelijk van waar u woont). Een terras dat deel uitmaakt van een zwemspa-installatie wordt echter meer blootgesteld aan water wanneer u zwemt, spettert en geniet van uw Michael Phelps Signature Swim Spa. 

Het water wordt ook behandeld met chemicaliën, zoals chloor en oxidatiemiddel. Michael Phelps gebruikt echter een mineraal filtratiesysteem, dat minder chemicaliën nodig heeft dan andere systemen. Natuurlijke elementen zoals zink en koper zuiveren het water en werken samen met de chemicaliën om het water schoon en helder te houden.

Onderhoud van het dek 

Je wilt tijd doorbrengen met genieten van je achtertuin, zeker als je investeert in een zwemspa. Wie wil er nu een terras beitsen en verzegelen als je in de zetels van de hot tub-therapie kan zitten? 

Houd bij het kiezen van het terrasmateriaal rekening met de tijd en moeite die het kost om het te onderhouden. Een traditioneel houten terras heeft misschien meer onderhoud nodig dan een terras van composiet of PVC.

Veiligheidsoverwegingen

Veiligheid moet altijd een prioriteit zijn, vooral bij het bouwen van een terras rond een zwemspa. Kies voor een terras dat een slipvast oppervlak heeft, zelfs als het nat is. Bepaalde soorten hardhout, zoals ipe- of tijgerhout, hebben natuurlijke oliën en eigenschappen waardoor ze minder snel glad worden. Als alternatief hebben composietterrassen vaak een afwerking met textuur die voor tractie zorgt en het risico op uitglijden vermindert.

Esthetiek

Het uiterlijk en het ontwerp van je terras spelen een belangrijke rol in het landschap van je achtertuin. Houd bij de keuze van het terrasmateriaal rekening met de bouwstijl van je huis, je persoonlijke smaak en de gewenste sfeer die je wilt creëren. Opties zoals houten terrassen kunnen zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl composiet- of PVC-terrasmaterialen een scala aan kleuren en nerven bieden die passen bij elke esthetische voorkeur.

spa zwemmen dek ideeën

De beste vlonders voor zwemspa's

Met zoveel terrasmaterialen op de markt kan het overweldigend zijn om de juiste te kiezen. Elk terrasmateriaal heeft zijn eigen onderhoudsbehoeften, langetermijnkosten en totale investeringswaarde.  

Of u nu kiest voor de klassieke uitstraling van hout, de onderhoudsarme voordelen van composiet of de exotische uitstraling van tropisch hout, uw terras in de achtertuin zal u jarenlang plezier geven van uw zwemspa. 

Composiet terrasvloeren

Composiet terrasvloeren zijn een onderhoudsarme optie die bestand zijn tegen verbleken, vlekken en rotten. Het biedt de uitstraling van echt hout zonder het bijbehorende onderhoud. Het is er ook in verschillende kleuren en stijlen.

Natuurlijk houten terrasplanken

Houten terrassen hebben een tijdloze aantrekkingskracht en kunnen warmte en karakter toevoegen aan je buitenruimte. Onder druk behandeld timmerhout is een populaire en kosteneffectieve keuze voor terrassen. Het is bestand tegen rot en insecten, maar vereist wel regelmatig onderhoud zoals beitsen of verzegelen om verwering te voorkomen. Ceder en sequoia zijn ook houtsoorten met een natuurlijke weerstand tegen rotting.

Hardhouten vloeren

Tropisch hardhout zoals ipe, tijgerhout en cumaru staat bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen rot en insecten. Ze hebben een prachtige natuurlijke uitstraling, maar kunnen duur zijn en moeten regelmatig worden verzegeld of geolied om hun kleur te behouden.

ronde zwembad vs zwemspa

Zwemspa-dek ideeën

Het ontwerpen van een zwemspa-terras dat uw buitenoase aanvult is essentieel om maximaal te genieten en te ontspannen. U kunt kiezen voor een terras met meerdere niveaus, een verzonken ontwerp of zelfs zitplaatsen en barbladen. 

Met het juiste ontwerp van het zwemspa-terras hebt u een verbluffende en functionele ruimte waar u kunt ontspannen, entertainen en optimaal kunt genieten van uw Michael Phelps zwemspa-ervaring.

Dekken met meerdere niveaus

Een van de populairste terrasideeën voor zwemspa's is het gebruik van dekken met meerdere niveaus. Dit ontwerp voegt diepte en dimensie toe aan uw buitenruimte en biedt aparte zones voor verschillende activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een benedendek hebben dat uw zwemspa herbergt, compleet met voldoende ruimte om te loungen en gemakkelijke toegang tot het water. Op het bovenste dekniveau kunt u zithoeken, een eethoek of zelfs een gezellige vuurplaats voor kille avonden plaatsen. Dekken met meerdere niveaus maximaliseren niet alleen je buitenruimte, maar creëren ook een esthetische aantrekkingskracht die zeker indruk zal maken op je gasten.

Verzonken dek

Als u de voorkeur geeft aan een moderne look, overweeg dan om een verzonken zwemspa-terras te bouwen. Verzonken dekken zijn een visueel opvallende keuze die een naadloze overgang vormen van uw terras naar de zwemspa. Door de spa gedeeltelijk of volledig onder te dompelen in het terras creëert u een luxueuze sfeer. 

Een verzonken terras kan privacy bieden en het uitzicht van een ingegraven zwembad nabootsen. Veel huiseigenaren bouwen een luik in dat toegang geeft tot de apparatuur voor het geval de spa onderhoud nodig heeft.

Een zwemspa die gedeeltelijk ondergedompeld is in het terras kan een aangepaste look creëren en maakt zelfs een trapje overbodig. Dit ontwerp is ook een geweldige optie voor achtertuinen met een helling. Het kan ook een minimalere look creëren voor diegenen die niet willen dat de spa de algemene look van de achtertuin overweldigt.  

Ingebouwde zitplaatsen en barbladen

Verander het terras van uw zwemspa in de ultieme entertainmentruimte door ingebouwde zitplaatsen en barbladen te installeren. Ingebouwde zitplaatsen bieden comfortabele loungeruimtes waar u kunt ontspannen voor of na het zwemmen. Zorg voor extra opbergruimte onder de zitplaatsen voor spa-chemicaliën, uw belangrijkste zwemspullen en zelfs handdoeken. Barbladen zijn perfect voor feestjes en bijeenkomsten in de buitenlucht, omdat ze een handige plek bieden om drankjes te serveren of hapjes te serveren. Door zitmeubels en barbladen te combineren, creëer je een veelzijdige ruimte die zowel functioneel als mooi is.

waterveiligheid kinderen

Hoe koop ik een Michael Phelps zwemspa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en relaxen in een hot tub. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het bezit van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.