Zwemmen spa stretching routine

Hacks om prioriteit te geven aan je gezondheid: Eenvoudige stappen voor een gelukkiger leven

Het lijkt een eenvoudige vraag: Ben je gelukkig? Maar voor veel mensen kan het een moeilijke vraag zijn om te beantwoorden - en om eerlijk te beantwoorden. Maar voor velen is de sleutel tot geluk (of er in ieder geval aan werken) het geven van prioriteit aan hun gezondheid.

Volgens een onderzoeksrapport van Oracle Fusion Cloud Customer Experience (CX) en Gretchen Rubin zegt 45 procent van de mensen zich al meer dan twee jaar niet echt gelukkig te hebben gevoeld. Vijfentwintig procent van de deelnemers zei dat ze vergeten of niet weten hoe het is om gelukkig te zijn. 

Deze statistieken hebben ons streven naar geluk echter niet in de weg gestaan. Bijna negen van de 10 mensen zoeken naar ervaringen die hen doen glimlachen en lachen. Acht van de 10 mensen geven prioriteit aan gezondheid om hun vooruitzichten te verbeteren.

Maar het is niet altijd zo gemakkelijk om prioriteit te geven aan onze gezondheid. Het is gemakkelijk om het op een laag pitje te zetten ten gunste van andere dringende prioriteiten. Of angst kan in de weg zitten - angst voor verandering, angst om te falen, angst voor ongemak. 

Deze gezondheidstips kunnen je echter helpen om je dagelijkse routine te verbeteren, waardoor je levensstijl geleidelijk verandert. En je misschien helpen om een gelukkiger, gezonder leven na te streven. 

motivatie om te zwemmen

Kleine veranderingen om gezondheid prioriteit te geven

Als je prioriteit geeft aan gezondheid, moet je vaak keuzes maken die voordelen opleveren op de lange termijn, maar die misschien niet onmiddellijk beloond worden. Het kan een uitdaging zijn om te kiezen voor een salade in plaats van een hamburger of om te sporten als Netflix lonkt. De verleiding van onmiddellijke voldoening kan het moeilijk maken om vast te houden aan gezondheidsdoelen.

Stel duidelijke doelen

Doelen stellen is een krachtige eerste stap om prioriteit te geven aan je gezondheid. Bepaal duidelijk wat je wilt bereiken, of het nu gaat om afvallen, het verbeteren van je mentale welzijn of gewoon het behouden van je algehele fitheid. Verdeel deze doelen in kleinere, haalbare mijlpalen om je vooruitgang te controleren en gemotiveerd te blijven.

Elke dag naar buiten

Ben je één natuurwandeling verwijderd van een betere gezondheid en een beter humeur? Oké, zo eenvoudig is het misschien niet, maar het is aangetoond dat tijd buiten doorbrengen in een groene omgeving stress, cortisolniveaus, spierspanning en hartslag verlaagt. Of je nu gaat wandelen, tuinieren of zelfs vogels kijken, deze activiteiten kunnen een herstellend gevoel geven voor je mentale welzijn. 

Maar het is niet altijd gemakkelijk om tijdens de werkweek naar je favoriete natuurgebied te rijden voor een wandeling. Toch kun je tijd maken om elke dag een paar minuten in de buitenlucht door te brengen.

Overweeg om tijd buiten door te brengen in je ochtendroutine. Je kunt een wandeling maken met je viervoeters, van je koffie nippen op het terras of een boek lezen op de veranda. Je kunt ook yoga of Tai Chi beoefenen in je achtertuin. De combinatie van zachte bewegingen, diepe ademhaling en de rust van de natuur kan een positieve toon zetten voor je dag.

Heb je het gevoel dat je meer nodig hebt dan een rustige beweging of een kop koffie om je voor te bereiden op de dag? Vroeg zwemmen kan je helpen om je dag goed te beginnen en je minder moe en meer gefocust te voelen. De training laat je bloed stromen, waardoor er waardevolle zuurstof naar je spieren (en hersenen) gaat.

Buiten zwemmen kan aanvoelen als een seizoensgebonden activiteit. Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je echter het hele jaar door thuis buiten zwemmen. Deze swim-in-place zwembaden hebben een ingebouwd verwarmingselement dat het water op de door jou gewenste temperatuur houdt, of je nu de voorkeur geeft aan een koude zwembadtemperatuur van 82 graden of aan een meer comfortabele temperatuur van 86 graden.

Michael Phelps zwemspa's hebben een zwemsysteem waarmee je op je plaats kunt zwemmen, in je eigen tempo. Er zijn snelheidsinstellingen van nul tot 100. Je kunt in het spabad wel 54 seconden per 100 meter zwemmen. Bonus: je hoeft je "baan" niet te delen. 

gezondheidstips

Eerder naar bed

Bijna vijf op de 10 Amerikaanse werknemers zegt overdag regelmatig moe te zijn, volgens een onderzoek van de Sleep Foundation. Ongeveer zeven van de 10 mensen zijn moe tegen de tijd dat de werkdag erop zit. 

Als we moe zijn en niet genoeg slaap krijgen, kunnen we ons meer gestrest en minder mentaal scherp voelen. Bovendien kan slaaptekort leiden tot een verzwakte immuniteit, hoge bloeddruk en een slecht evenwicht. 

Een goede nachtrust is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je gezondheid en om je gelukkiger te voelen. Hoewel je misschien niet de luxe hebt om later te slapen, kun je misschien wel je bedtijd veranderen om je gezondheidsdoelen te ondersteunen.

Bepaal hoe laat je elke avond naar bed wilt gaan en houd je daar zo consequent mogelijk aan. Pas geleidelijk je bedtijd aan en ga elke avond of week een beetje vroeger slapen om je doel te bereiken. Het is ook belangrijk om een ontspannende routine voor het slapengaan in te stellen die je lichaam laat weten dat het tijd is om te ontspannen. Deze routine kan activiteiten omvatten zoals het lezen van een boek, het doen van ontspanningsoefeningen of het luisteren naar kalmerende muziek.

Hydrotherapie kan een heilzaam onderdeel zijn van je nachtroutine, waardoor je eerder naar bed kunt gaan. Warmwatertherapie veroorzaakt veranderingen in de kerntemperatuur van je lichaam, waardoor je sneller een diepere slaap bereikt. Onderzoekers hebben dit fenomeen het "warm bad effect" genoemd. Je kunt een warme douche nemen, maar baden in het bubbelbad van een MP Momentum D kan je helpen dat effect te bereiken terwijl je profiteert van de massagestralen. 

Probeer elke week een nieuw voedingsmiddel of recept

Gezond eten kan een slechte reputatie krijgen. Het is saai of beperkend. Sommige mensen denken dat het meer tijd kost of duurder is. De gerechten smaken niet zo goed als eten dat niet gezond is. 

Hoewel we weten dat een goed uitgebalanceerd dieet cruciaal is voor een goede gezondheid, kan het makkelijk zijn om vers voedsel te laten staan voor bewerkte opties.

Deze gezonde hack kan het eten van een zelfgemaakte maaltijd echter veel leuker maken. 

Door elke week een nieuw recept of voedingsmiddel uit te proberen, creëer je opwinding over wat je aan het bereiden bent. Het moedigt je ook aan om een grotere verscheidenheid aan ingrediënten in je dieet op te nemen, wat ervoor zorgt dat je een breder scala aan essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Experimenteren met nieuwe recepten kan je creativiteit in de keuken aanwakkeren. Het bereiden van een heerlijke maaltijd kan veel voldoening geven en je algehele humeur en welzijn een boost geven.

watergymnastiekapparatuur

Heroverweeg je trainingsprogramma

Opzettelijk je lichaam bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Je verbetert niet alleen je cardiovasculaire uithoudingsvermogen en kracht, maar ontwikkelt ook lenigheid, coördinatie en andere fysieke vaardigheden. Het kan je helpen stressniveaus te verlagen en ontspanning te bevorderen, wat goed is voor je mentale welzijn. 

Maar lichaamsbeweging moet niet aanvoelen als een karwei. Als je moeite hebt om aan je dagelijkse beweging te komen of als je merkt dat je niet geniet van je workouts, is het misschien tijd om iets nieuws te proberen. 

Een nieuw trainingsprogramma kan je motivatie en enthousiasme voor fitness weer aanwakkeren. Misschien kijk je vol verwachting uit naar elke training. Het kan ook een manier zijn om verschillende bewegingen en spiergroepen te introduceren, waardoor je een evenwichtiger en meer afgerond fitnessniveau bereikt.

Er is nog een extra voordeel aan het opnemen van nieuwe bewegingen in je routine. Het aanleren van een nieuwe oefening, zoals zwemmen, kan je hersenen stimuleren, waardoor je cognitieve functies, geheugen en coördinatie verbeteren.

wellnessruimte

Ga koud

Bewuste blootstelling aan de kou, zoals baden in een Michael Phelps Chilly GOAT Cold Tub, kan een positief effect hebben op je humeur en mentale welzijn. Onderzoek toont aan dat blootstelling aan kou het sympathische zenuwstelsel activeert en het endorfineniveau in het bloed verhoogt. Deze stemmingsverbeterende chemicaliën dragen bij aan een beter humeur.

Regelmatig onderdompelen in koud water kan je ook helpen je stressrespons beter te beheersen. Koud water kan fungeren als een stressfactor, wat leidt tot de activering van de stressresponsmechanismen van je lichaam. Na verloop van tijd kan een gecontroleerde blootstelling aan koud water je weerbaarder maken tegen stress in het dagelijks leven. Je kunt merken dat je beter met stressvolle situaties omgaat en je over het algemeen rustiger voelt.

Mindfulness cultiveren

Mindfulness beoefenen kan je mentale en emotionele welzijn verbeteren. Mindfulness kan echter heel individueel zijn en je moet uitzoeken hoe het het beste in je dagelijkse leven past. 

Begin met kleine momenten: Trek elke dag een paar minuten uit om te oefenen met diepe ademhaling, geleide meditatie of gewoon aanwezig zijn in het moment.

Oefen dankbaarheid: Cultiveer een gevoel van dankbaarheid door elke dag drie dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent. Dit kan je focus verleggen naar de positieve aspecten van je leven.

Mindful wachten: Gebruik momenten van wachten (in de rij in de winkel, bij een stoplicht of in de lift) als mogelijkheden om mindfulness te beoefenen. In plaats van naar je telefoon te grijpen, haal je een paar keer diep adem en observeer je je omgeving.

elektrische vereisten voor zwemspa's

Hoe koop ik een Michael Phelps zwemspa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en relaxen in een hot tub. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het bezit van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.