herfst zwemspa tips

Fitness voor de herfst: Uw gids om dit seizoen actief te blijven

Als de bladeren beginnen te verkleuren en de temperatuur begint te dalen, kan het verleidelijk zijn om binnen te blijven en een winterslaap te houden tijdens het herfstseizoen. 

De herfst is echter de perfecte tijd om actief te worden en te blijven. Niet alleen geeft het begin van een nieuw seizoen je de motivatie om aan een nieuwe routine te beginnen, maar het veranderende weer nodigt je ook uit om nieuwe activiteiten te proberen. 

Nu we de herfst ingaan, kunnen we de hitte en vochtigheid van de zomermaanden achter ons laten. De koelere temperaturen in de herfst maken buitenactiviteiten veel comfortabeler en aangenamer. Je kunt gaan wandelen terwijl je geniet van de herfstkleuren of iets anders proberen, zoals watergymnastiek in een kuuroord of een recreatieve sportcompetitie in de herfst. Zelfs activiteiten zoals appelplukken en maïsdoolhoven kunnen een leuke manier zijn om beweging te integreren in je herfstweekend. 

Met de start van een nieuw seizoen heb je je fitnessroutine opgefrist. Of je je nu ten doel stelt om een bepaalde afstand te gaan hardlopen, een nieuwe sportcompetitie uit te proberen of je fitness thuis nog eens onder de loep te nemen, deze tips zullen je helpen om gemotiveerd en op schema te blijven.

herfst zwemspa tips

Waarom actief blijven in de herfst

Als het seizoen verandert, is het misschien niet zo makkelijk om je aan een trainingsroutine te houden. De dagen worden korter en in de herfst heb je het misschien drukker. Kinderen hebben misschien sportevenementen, groepen die in de zomer een pauze hebben genomen komen weer bij elkaar. Het werk neemt misschien toe in de aanloop naar de feestdagen. Je hebt misschien geen tijd om naar de fitness te gaan. En als je dat wel hebt, kan het verleidelijk zijn om een workout over te slaan als je in het donker van je werk naar huis rijdt.

Een fitnessroutine voor de herfst kan je echter helpen om van jezelf - en je welzijn - een prioriteit te maken. Als gevolg daarvan kun je ook tal van voordelen zien.

Verhoog je humeur

Lichaamsbeweging kan je een goed gevoel geven. Talrijke wetenschappelijke studies en klinische onderzoeken bevestigen dat idee. Onderzoek toont consequent aan dat regelmatige lichaamsbeweging een significante positieve invloed kan hebben op het mentale welzijn. Als je sport, maakt je lichaam endorfine vrij - het feel-good hormoon. Deze endorfine kan helpen tegen gevoelens van verdriet, angst en lusteloosheid die gepaard gaan met seizoensgebonden affectieve stoornissen.

Bovendien is van regelmatige lichaamsbeweging bekend dat het de niveaus van stresshormonen zoals cortisol verlaagt. Een onderzoek uit 2008 in het Journal of Endocrinological Investigation toonde aan dat 30 minuten lichaamsbeweging resulteerde in een verlaging van de circulerende cortisolniveaus. En hoewel bij lichaamsbeweging met een hoge intensiteit een significantere verandering werd aangetoond, hadden zelfs mensen die met een lage intensiteit trainden lagere cortisolniveaus in de circulatie. Lagere cortisolniveaus kunnen helpen om je minder gestrest te voelen en ontstekingen te verminderen.

Je gewicht op peil houden

De feestdagen staan voor de deur en actief blijven kan je helpen je gewicht onder controle te houden. De American Heart Association raadt volwassenen aan om elke week 150 minuten matig actief te zijn. Je kunt een boswandeling maken of een gemakkelijke fietstocht. 

Je kunt ook elke week 75 minuten aan activiteiten met een hogere intensiteit doen, zoals stationair zwemmen in een Michael Phelps zwemspa.

Versterk je immuunsysteem 

De herfst brengt verkoudheid en griep met zich mee, dus actief blijven kan helpen om je immuunsysteem sterk te houden en ziektes af te weren.

Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de circulatie van immuuncellen in de bloedbaan, waaronder witte bloedcellen en antilichamen, zo blijkt uit onderzoek. Dit verbetert het vermogen van het immuunsysteem om infecties op te sporen en te bestrijden.

Breng tijd door in de natuur

Je kunt de schoonheid van de herfstkleuren niet ontkennen. Buiten sporten geeft je de kans om de schoonheid van het seizoen in je op te nemen. 

Bovendien kan tijd doorbrengen in de natuur, ook wel "Vitamine N" genoemd, een grote invloed hebben op je algehele gezondheid en welzijn.

Van buiten sporten is aangetoond dat het je vitamine D-niveaus verhoogt, je humeur verbetert, stress vermindert en je mentale focus verbetert, naast andere voordelen.

Michael phelps trainingsroutine
Een Michael Phelps Signature Swim Spa is niet alleen om te zwemmen. Roeien is een geweldige oefening om op te nemen in je ochtend workout routine.

10 tips om dit najaar actief te blijven

Het begin van een nieuw seizoen kan gepaard gaan met een hernieuwd gevoel van energie en motivatie. Terwijl de zomer vaak de schijnwerpers steelt als het op fitness aankomt, is de herfst de perfecte tijd om prioriteit te geven aan je bewegingsroutine. 

Deze tips helpen je om actief te worden en te blijven tijdens de herfst en misschien zelfs tot in de wintermaanden. 

1. Omarm buitenactiviteiten

Zeg maar dag tegen de hitte en vochtigheid van de zomer en hallo tegen het frisse, koele weer van de herfst. Het seizoen is ideaal om te wandelen, fietsen of een stevige wandeling te maken in het park bij jou in de buurt. 

zwemmen spa water oefening routine
Voor een full-body workout in het zwembad kun je weerstandsbanden gebruiken om je bovenlichaam te versterken.

2. Watertraining in een Michael Phelps zwemspa

Een Michael Phelps Signature Swim Spa van Master Spas kan je helpen om een fitnessroutine voor de herfst te creëren die handig en leuk is. Een 30-minuten durende watertrainingsroutine kan je helpen je fitnessdoelen te bereiken terwijl je profiteert van de unieke eigenschappen van water.

3. Hark die bladeren

Bladeren harken, mulchen en andere herfsttaken in de tuin kunnen vaak aanvoelen als een karwei. Maar je kunt het ook als iets positiefs zien. Werk in de tuin, zoals bladeren harken, is een uitstekende manier om je bovenlichaam en je core te activeren en calorieën te verbranden.

4. Doe mee aan een herfstsportcompetitie

Je bent nooit te oud om mee te doen. Veel gemeenschappen bieden herfstsportcompetities aan, zoals voetbal, flag football of softbal. Het is een leuke manier om actief te blijven en te socializen. Bovendien zorgt deelname aan een competitie ervoor dat bewegen een vast onderdeel van je schema wordt en dat je een vaste routine ontwikkelt. 

afspeellijsten om te zwemmen

5. Wissel je trainingsroutine af

Voel je je vastzitten of verveeld met je trainingsroutine? Gebruik de frisse energie van het nieuwe seizoen om iets nieuws te proberen. Probeer een nieuwe les of neem watergymnastiek op in je routine. Je kunt ook de oefeningen in je krachtsessies afwisselen, of het nu gaat om hogere reps of circuitoefeningen. 

Of overweeg om een nieuwe vaardigheid te leren, zoals zwemmen. Leren zwemmen heeft niet alleen fysieke voordelen, maar kan ook je zelfvertrouwen en mentale welzijn verbeteren. Je kunt lessen nemen in een plaatselijk buurthuis. Of overweeg een privéleraar in te huren voor één-op-één sessies in de zwemspa.

6. Fitnessdoelen stellen

Een specifiek doel is een geweldige manier om gemotiveerd te blijven om regelmatig te trainen. Doelen geven richting en motivatie en geven elke training een doel. Of het nu gaat om het lopen van een 5K, het onder de knie krijgen van yogahoudingen of het verlengen van de duur van je zwemtraining, doelen stellen houdt je op het juiste spoor.

Als je bijvoorbeeld als doel stelt om je zwemtempo te verhogen, kun je drie zwembeurten in je week inplannen. Eén zwembeurt zou kunnen bestaan uit kortere sets op een hogere snelheid in de zwemspa van Michael Phelps. De tweede zwemsessie kan bestaan uit langere sets op een minder hoge snelheid. En je kunt de week afsluiten met een langere duurzwemtocht om je uithoudingsvermogen op te bouwen. Aan het einde van elke maand in het najaar kun je een zwemtest van 10 minuten doen om te zien hoe je vooruit bent gegaan.

7. Zoek een trainingsmaatje

Vind je het moeilijk om de motivatie te vinden om te sporten? De kans is groot dat je niet alleen bent. Samenwerken met een vriend(in) kan je helpen om je fitnessdoelen voor de herfst te bereiken.

Een trainingsmaatje helpt je niet alleen om meer verantwoording af te leggen, maar kan je ook helpen om consistenter te zijn. Als jullie je allebei inschrijven voor die nieuwe fitnessles, is de kans groot dat jullie niet afzeggen. Zelfs als je je geïntimideerd voelt door de les, wil je je vriend niet teleurstellen.

8. Ontdek de herfstfestivals

Bezoek plaatselijke herfstfestivals, waar je kunt genieten van seizoensgebonden activiteiten zoals pompoenplukken, maïsdoolhoven en appelplukken - allemaal activiteiten waarbij je moet wandelen en bewegen. 

Denk je dat we het mis hebben? Denk maar eens aan de laatste keer dat je een pompoen rond het veld droeg. Het is een workout! Het lijkt erg op de farmer's carry oefening die je kunt vinden in CrossFit en functionele fitness workouts.  

wellnessruimte

9. Creëer een wellnessruimte voor thuis

Nu de dagen korter worden, kan een fitnessruimte thuis met basisuitrusting het makkelijker maken om actief te blijven, zelfs in het comfort van je eigen ruimte. Je kunt investeren in een trainingsspiegelwand of een set weerstandsbanden, die niet veel ruimte innemen en gebruikt kunnen worden voor een tijdsefficiënte, effectieve workout. 

Of, als de herfst aanvoelt als een stressvol seizoen, kun je je trainingsruimte thuis ombouwen tot een wellnessruimte. Deze kamers zijn de nieuwste trend op het gebied van wellness thuis en kunnen naast trainingsapparatuur ook stressverlichtende voorzieningen hebben zoals yogamatjes, geluidsapparaten en koude baden

Michael Phelps Chilly GOAT Cold Tubs van Master Spas zijn ontworpen in samenwerking met de legendarische zwemmer, zodat mensen koud water deel kunnen laten uitmaken van hun wellnessroutine. Het moderne ontwerp kan naadloos worden geïntegreerd in uw wellnessruimte - zonder dat er een uitgebreide set-up nodig is. Een onderdompeling in koud water kan ontstekingen verminderen, het herstel versnellen, de bloedsomloop verbeteren, je humeur een boost geven en de immuniteit ondersteunen.

10. Geef prioriteit aan zelfzorg

Vergeet niet om rust en herstel prioriteit te geven. Voldoende slaap en zelfzorg zijn essentieel voor je algehele fitheid en welzijn.

Denk er tijdens je drukke herfstschema aan dat actief blijven niet veel tijd hoeft te kosten. Korte, effectieve workouts kunnen aanzienlijke resultaten opleveren. Bovendien kan trainen in een Michael Phelps Signature Swim Spa zorgen voor een fantastische full-body workout in je eigen achtertuin, waardoor het gemakkelijk is om in de herfst actief te blijven.

Hoe koop ik een Michael Phelps zwemspa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en relaxen in een hot tub. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het bezit van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.