wat is een zwemspa

Ik heb net een spa gekocht: wat nu?

Je hebt net een zwemspa gekocht en je weet niet zeker waar je het meest enthousiast over bent. Met een eindeloze waterstroom om in te zwemmen en te sporten, kun je stoppen met het plannen van tijd om naar het zwembad te gaan en zelfs je lidmaatschap opzeggen. Je kunt de drijvers uit het zwembad halen en genieten van de zomermiddagen met je tenen in het water. En dan zijn er nog die gezellige herfstavonden, waarop je de temperatuur wat hoger kunt zetten en kunt genieten van de massagestralen voordat je gaat slapen. 

Maar hoewel de beslissing om een spa aan te schaffen spannend is, hebt u over meer nagedacht dan alleen de voordelen. U vraagt zich af wat u moet doen terwijl u wacht op uw zwemspa. 

Nu u aan uw reis als eigenaar van een zwemspa begint, hebt u misschien vragen over de voorbereiding van uw achtertuin en wat u moet weten. Waar moet ik een spa plaatsen? Moet ik de spa op een betonnen platform plaatsen? En hoe zit het met het onderhoud van de waterkwaliteit?

Het is echter belangrijk om u niet te laten overweldigen door de vragen. Deze tips zorgen voor een soepele en spannende overgang van de aankoop naar het genieten van uw nieuwe achtertuinoase. 

Door enkele belangrijke stappen te ondernemen terwijl u wacht op de levering, kunt u de beste start maken als nieuwe eigenaar van een zwemspa.

zwemmen spa water veiligheid

Terwijl u wacht op uw nieuwe spa

Met een nieuwe zwemspa geniet je van alles wat je zo leuk vindt aan een zwembad, zonder dat je een groot zwembad hoeft te installeren. Je kunt zwemmen, wandelen of joggen tegen de stroming in. Je kunt ook een aantal low-impact wateroefeningen doen, wat vooral goed is als je je cardiovasculaire conditie wilt verbeteren, kracht wilt opbouwen of wilt herstellen van een blessure.

Bovendien zijn zwemspa's kleiner dan traditionele zwembaden, waardoor ze geschikt zijn voor een groot aantal ruimtes, waaronder kleinere tuinen of binnenshuis. Je kunt een zwemspa ook op een terras of in de grond installeren. 

Maar wat doet u in afwachting van de installatie van uw nieuwe zwemspa?

Nieuwe eigenaars van een zwemspa moeten rekening houden met de locatie, de stroomvereisten, de waterbron en het onderhoud en de verzorging. 

De beste locatie kiezen

Een van de eerste dingen die je moet overwegen is waar je de spa plaatst. Net zoals bij een hot tub moet je rekening houden met de nabijheid van het huis, de toegang tot het water, de bedrading van de spa en de grootte van de zwemspa. 

Maar afhankelijk van waar je woont, moet je misschien ook rekening houden met setback-regels en de vereisten van je HOA

Wat de nabijheid van het huis betreft, zijn er talloze voordelen om de zwemspa dichter bij uw huis te installeren. Niet alleen is de kans groter dat u de zwemspa in uw bewegings- en ontspanningsroutine opneemt, het is ook gemakkelijker om het water af te tappen en te bereiken. 

Michael Phelps Signature zwemspa's zijn er in verschillende maten, van 17 voet lang tot 19 voet modellen. Zorg ervoor dat je ruimte hebt voor de spa, een trap en een toegang van 3 meter aan alle kanten van de spa. 

chemicaliën voor zwemspa's

Vereisten voor de fundering van zwemspa's

Van een betonnen terras tot bestrating, de juiste fundering is de sleutel om van uw nieuwe Michael Phelps spa zwembad te genieten. Een sterke fundering helpt de spa te ondersteunen, voorkomt schade en beschermt uw investering.  

Master Spas raadt aan om uw nieuwe spa op een vlakke ondergrond te plaatsen die het gewicht kan dragen. Sommige spa's kunnen, gevuld met water, bijna 25.000 pond wegen. In het ideale geval plaatst u uw nieuwe spa op een plaat van 6 inch gewapend beton.  

Elk oppervlak moet echter goed geëgaliseerd en voorbereid worden. Een terras bijvoorbeeld moet worden geëvalueerd door een aannemer om te zien of het verstevigd moet worden. 

Als je geen bestaand terras hebt, plan dan tijd in met een aannemer. Hij kan je ruimte evalueren of beginnen met je project om ervoor te zorgen dat je achtertuin klaar is voor een zwemspa.

Aansluiten

Michael Phelps zwemspa's hebben een speciaal elektrisch circuit nodig om aan hun stroombehoeften te voldoen. Wat voor stroomsterkte heeft een spa nodig? MP Force Deep en MP Signature Deep modellen hebben een stroomsterkte van 100 ampère nodig. De MP Momentum Deep, een zwemspa met twee temperaturen, heeft een systeem van 130 ampère nodig.

Het inhuren van een erkende elektricien is cruciaal om ervoor te zorgen dat het elektriciteitswerk correct wordt uitgevoerd, volgens alle veiligheidsvoorschriften. Hij zal u begeleiden bij de installatie van de juiste bedrading. Zorg ervoor dat je een elektricien kiest die vertrouwd is met de aansluiting voor een zwemspa.

De elektrische schema's voor Master Spas zwemspa's zijn online beschikbaar en ze zullen ongelooflijk nuttig zijn voor uw elektricien.

Bereid uw waterbron voor

Het vullen van uw zwemspa met water is een belangrijke stap na de levering. Sommige huiseigenaren kiezen voor een tuinslang met een voorfilter. Afhankelijk van de grootte van de spa kan het vullen echter enige tijd in beslag nemen. De MP Momentum Deep kan bijvoorbeeld meer dan 2.300 gallon water bevatten.

Als je niet wilt wachten, kun je ook een watertruck regelen. Het water van een vrachtwagen of zwembadbedrijf is vaak voorgefilterd en voorbehandeld, waardoor het handig en snel is. Het is ook een ideale keuze als je bronwater hebt. 

chemicaliën voor zwemspa's

Onderhoud en waterverzorging

Wateronderhoud is een essentieel onderdeel van het bezitten van een zwemspa. U wilt dat het water schoon en helder is en dat de spa in topconditie blijft. Neem tussen aankoop en levering de tijd om meer te weten te komen over waterchemie, filtratie, reinigingsroutines en eventuele specifieke onderhoudsvereisten voor uw zwemspa. 

Michael Phelps zwemspa's hebben een mineraal filtratiesysteem - EcoPur Charge. Door gebruik te maken van natuurlijke elementen zoals koper en zink helpt het systeem uw water schoon te houden met minder chemicaliën. Maar je moet wel chemicaliën gebruiken in je zwemspa, en het waterbehandelingssysteem werkt het best met chloor.  

Als eigenaar van een zwemspa moet u het water een paar keer per week testen en de chemicaliën zo nodig bijstellen. Het is aanbevolen om na elk gebruik een kleine hoeveelheid chloor te gebruiken en eenmaal per week een chloorvrije shock of oxidatiemiddel toe te voegen. 

Uw zwemspa wordt geleverd met een startersset en een eerste set filters. Maar misschien wilt u ook een aantal essentiële zaken inslaan, zoals dichloorkorrels, chloorvrij oxidatiemiddel, filterreiniger en een back-up set filters. Andere handige hulpmiddelen zijn een skimmernet en een oplaadbare zwembadstofzuiger. 

Leer de handleiding kennen

Als nieuwe eigenaar is het belangrijk dat u de veiligheidsrichtlijnen begrijpt en weet hoe u uw zwemspa moet gebruiken. Uw gebruikershandleiding bevat informatie die specifiek is voor uw model zwemspa, zoals routineonderhoud van het water en het oplossen van veelvoorkomende problemen. 

Master Spas heeft een YouTube-kanaal met een bibliotheek aan how-to video's en nuttige tips voor eigenaars van een zwemspa. U kunt leren hoe u uw spa vult of de chemicaliën voor de eerste keer in balans brengt. 

Must-haves voor eigenaars van een zwemspa

Een nieuwe zwemspa kan u helpen een oase in de achtertuin te creëren. En het is belangrijk dat de ervaring leuk is. Dus terwijl u wacht op de levering van uw zwemspa, is het ook een goed moment om ervoor te zorgen dat u over de must-haves beschikt. 

Overweeg de aanschaf van benodigdheden zoals handdoeken, badjassen en watertestkits zodat je volledig voorbereid bent als je spa eenmaal draait. Drijflichamen in het zwembad en opblaasbare spelletjes kunnen leuk zijn voor gezinnen of als je een spafeestje in de achtertuin wilt organiseren. 

Ben je van plan om zwemmen in de spa op te nemen in je trainingsschema? Een must-have zwemuitrusting zoals een snorkel, zwembril, pull buoy, peddels en vinnen kan bijzonder nuttig zijn. Ideaal voor oefeningen, je kunt de zwemuitrusting in je sets verwerken om de vorm te verbeteren - een van de voordelen van stationair zwemmen in een Michael Phelps zwemspa. 

zwemspa winterlevering
Master Spas spa's kunnen het hele jaar door geleverd worden. Als u echter een spa in de winter verwacht, zorg er dan voor dat er een duidelijk pad is voor de levering.

Voorbereiden op levering

Een zwemspa kan geleverd worden met een vorkheftruck of kraan en de leveringsmethode hangt meestal af van de toegang tot uw achtertuin. Bespreek voordat u de levering plant met uw Master Spas dealer de uiteindelijke locatie van de spa en de plaatsing ervan. 

Als de plaats waar u de spa wilt installeren moeilijk bereikbaar is door smalle paden, krappe hoeken of andere obstakels, is een kraan misschien de meest praktische manier om de spa op zijn plaats te krijgen. Zorg ervoor dat u van tevoren afspraken maakt met een kraanmachinist en houd rekening met eventuele extra kosten. 

Het is ook belangrijk om over het leveringspad te lopen en te controleren of er geen obstakels in de weg staan. Verwijder tuinmeubilair, barbecues, plantenbakken of andere voorwerpen die een vlotte toegang kunnen belemmeren. Door het pad vrij te maken, zorg je ervoor dat de professionals die de levering afhandelen je Michael Phelps spa gemakkelijk naar de aangewezen locatie kunnen brengen.

Zorg ervoor dat uw tuin schoon is en vrij van speelgoed, tuingereedschap, afval van huisdieren en andere voorwerpen. Een schone en voorbereide tuin zal niet alleen het leveringsproces vergemakkelijken, maar ook uw algehele zwemspa-ervaring aangenamer maken.

Hoe koop ik een Michael Phelps Signature Swim Spa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en relaxen in een hot tub. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het bezit van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.