zwem-spa vakantie

Wateronderhoud tijdens de vakantie voor eigenaars van een zwemspa

Je welverdiende vakantie is bijna aangebroken. Het is een tijd om te ontspannen, los te gaan en gewoon te genieten van het gezelschap van vrienden en familie. Maar voordat je vertrekt, moet je eerst je to-do-lijst afwerken. Je moet inpakken, de losse eindjes op het werk aan elkaar knopen, de koelkast opruimen en je favoriete kamerplanten water geven. 

En dan is er nog uw zwemspa. Gewoonlijk balanceert u de chemicaliën een paar keer per week om ervoor te zorgen dat het water schoon en helder is. Maar u gaat een week op vakantie. Zal uw water in opstand komen zonder regelmatig onderhoud terwijl u weg bent?

Hoewel een Michael Phelps Signature Swim Spa routinematig wateronderhoud vereist, kun je zonder zorgen op vakantie gaan. Met een paar eenvoudige stappen voordat je op vakantie gaat, zorg je ervoor dat je thuiskomt in je oase in de achtertuin en dat die klaar is om je vakantiegevoel te verlengen.

zwem-spa vakantie
Met een Michael Phelps zwemspa kun je het hele jaar door optimaal genieten van je vakantie. Maar als je op reis gaat, kun je er met een paar stappen voor zorgen dat je water schoon en helder blijft.

Zwemspa vakantie voorbereiding

Soms voelt het alsof je vakantie nodig hebt om je voor te bereiden op je vakantie. Er is een stormloop van activiteiten en anticipatie. Soms voelt het zelfs een beetje overweldigend en stressvol als je alles op een rijtje probeert te krijgen.

Uw spa klaarmaken voor een vakantie zou echter het laatste moeten zijn dat u stress bezorgt.

Of je nu snel even weggaat of een week aan het strand doorbrengt, met deze tips voorkom je mogelijke problemen met de waterkwaliteit.

Chemische niveaus in evenwicht brengen

Een van de beste dingen die je voor je vakantie voor je zwemspa kunt doen, is de chemicaliën in balans brengen. Gebruik een teststrip om de totale alkaliteit, pH, vrij chloor en totaal chloor te controleren. 

Als uw water te alkalisch of zuur is, kan het ontsmettingsmiddel zijn werk niet doen. En u wilt dat het ontsmettingsmiddel werkt terwijl u weg bent, zodat u niet thuiskomt met troebel zwemwater. 

Even ter herinnering: Breng altijd eerst de alkaliteit in balans en dan pas de pH. De totale alkaliteit moet tussen 80 en 150 ppm zijn. Het juiste pH-bereik is 7,2 tot 7,6.

zwemspa wateronderhoud
Het belangrijkste onderdeel van het wateronderhoud van een spa is een goede start. Als uw water eenmaal in balans is, is het gemakkelijk om het daar te houden ... met de juiste routine.

Chloorschok

Zijn je alkaliteit en pH binnen bereik? Dan is het tijd om na te denken over ontsmettingsmiddelen. Door ervoor te zorgen dat je chloorniveaus binnen bereik zijn, of iets hoger, kun je je water schoon houden terwijl je weg bent.

Voeg een paar dagen voor uw vertrek chloor toe aan het water van uw zwemspa. Zet de jets aan en laat het product minstens 20 tot 30 minuten circuleren voordat u de cover sluit.

De volgende dag kun je een niet-chloorhoudend oxidatiemiddel toevoegen. Of, zoals sommigen het noemen, shocken. Door het water een schok te geven, wordt het totale chloorgehalte verhoogd tot boven het aanbevolen niveau voor dagelijks gebruik om verontreinigingen af te breken. Het chloorniveau daalt tot een veilig niveau terwijl je weg bent.

Lagere watertemperatuur

Wil je gewoon lekker chillen op vakantie? Een "koelere" temperatuur voor de spa kan helpen. Hoe lager de watertemperatuur, hoe minder chemicaliën er nodig zijn. Bovendien maakt de watertemperatuur het ook moeilijker voor organismen om te groeien. 

Bonus: Zelfs het verlagen van de temperatuur met 10 graden kan je helpen je energiekosten te verlagen terwijl je weg bent.

schoon zwemwater spa
U moet chemicaliën gebruiken om het water van uw zwemspa schoon te houden. Eigenaars moeten producten zoals een pH-verhoger, schuimverwijderaar en chloorkorrels bij de hand hebben om problemen snel op te lossen.

Onderhoud van filters

Michael Phelps is misschien wel de superster van de zwemwereld. Maar filters zijn misschien wel de MVP van de verzorging van zwemspa's. 

Zwemspafilters vangen onzuiverheden op en verwijderen ze uit het water. Bacteriën, micro-organismen, vuil, afval en bladeren worden door de filters opgevangen en uit de circulatie gehaald. Zwemspafilters helpen bovendien de waterchemie op peil te houden door organische stoffen, oliën en lotions op te vangen. Deze onzuiverheden kunnen het pH-niveau en de effectiviteit van ontsmettingsmiddelen verstoren. 

Een van de beste dingen die u vóór uw vakantie kunt doen, is de filters van uw zwemspa spoelen en reinigen. Als uw EcoPur-kern meer dan zes maanden oud is, is het misschien ook een goed moment om deze te vervangen. De EcoPur-kern bevat mineralen zoals koper en zink die zij aan zij werken met uw ontsmettingsmiddel om het water te zuiveren.

Zet de afdekking vast

Je wilt je veilig voelen als je op vakantie gaat. En dat gaat verder dan zorgen dat de deuren op slot zijn en het alarm aan staat. De cover is een belangrijk veiligheidskenmerk van de zwemspa. Ze houdt niet alleen de elementen buiten maar ook ongewenste gasten. Controleer voordat u op vakantie gaat of de cover goed op zijn plaats zit. Hij moet strak over de kuip van de spa zitten en in het midden met klittenband vastzitten. Het belangrijkste is dat u de riemen van de cover goed vastmaakt en vergrendelt. Bewaar de sleutel op het aanrecht zodat een vriend of servicetechnicus erbij kan als dat nodig is. 

Werf een vriend

Komt er een vriend langs om de post op te halen en het huis te controleren? Overweeg om hem te vragen het water van de spa te controleren. 

En onder ons gezegd, er is meestal niet veel overtuigingskracht voor nodig.   

Je vriend kan gebruik maken van de zwemspa - of hij nu wil zwemmen, sporten of gewoon ontspannen. Als hij eruit springt, kan hij wat ontsmettingsmiddel toevoegen en de cover 15 minuten later vastmaken. U kunt zich ontspannen in de wetenschap dat iemand het water test en het chemische gehalte op peil houdt als dat nodig is.

Relax

Met een beetje wateronderhoud kom je een heel eind. Veel eigenaren van een zwemspa zijn aangenaam verrast als ze thuiskomen van vakantie en hun water weer net zo helder is als toen ze vertrokken. Als u een week of zelfs 10 dagen weg bent, heeft dat meestal geen negatieve invloed op het water van uw zwemspa.

spa kopen

Hoe koop ik een Michael Phelps zwemspa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en relaxen in een hot tub. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het bezit van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.