elektrische vereisten voor zwemspa's

Elektrische vereisten voor zwemspa's: Uw gids

Water en elektrische bedrading worden gewoonlijk gescheiden gehouden. Maar als je onlangs een zwemspa hebt gekocht of overweegt om de investering te doen, vraag je je misschien af hoe het een met het ander samengaat. Je hebt immers elektriciteit nodig voor de zwemstroom en andere functies die je aankoopbeslissing hebben beïnvloed.

Om veilig te kunnen zwemmen, sporten en ontspannen in uw zwemspa, moet u ervoor zorgen dat de bedrading correct is. Als een zwemspa niet correct is aangesloten, kan dat tot problemen leiden - of het nu gaat om een stroomonderbreker die afgaat of erger.

Master Spas raadt u aan om samen te werken met een erkende elektricien om de elektriciteit van uw Michael Phelps spa aan te sluiten. Waarom hebt u een erkende elektricien nodig? Hij kent niet alleen de elektrische vereisten voor uw regio, maar ook de richtlijnen van de National Electric Code.

Sommige spabaden in de achtertuin vereisen een 50-amp aansluiting en een 240-volt aansluiting. Michael Phelps spa's hebben echter een 100-amp of 130-amp aansluiting nodig, afhankelijk van het model. Waarom die extra stroomsterkte? De extra stroomsterkte voedt het WaveXP Pro aandrijfsysteem, dat een superieure zwemervaring biedt.

Het aandrijfsysteem is de sleutel tot de Michael Phelps zwemspa-ervaring. Door een eindeloze stroming te creëren kun je op topsnelheid zwemmen, namelijk 54 seconden per 100 meter. Je kunt ook het touchscreen gebruiken om de snelheid te verlagen voor een ontspannen inspanning. De eindeloze zwemstroom kan ook worden gebruikt voor watertraining of plezier met het hele gezin. 

Als je Michael Phelps spa correct is aangesloten, kun je ontspannen en genieten van de voordelen van een zwembad met de therapie van een hot tub.

elektrische vereisten voor zwemspa's

Elektrische vereisten voor zwemspa's

Het installeren van een Michael Phelps zwemspa in uw achtertuin kan een opwindende toevoeging aan uw huis zijn en ontspanning en fitnessmogelijkheden bieden. Het is echter essentieel dat de elektrische aansluiting correct wordt geïnstalleerd.

Michael Phelps zwemspa's gebruiken meer stroom dan een standaard huishoudelijk apparaat. Ze hebben 100 ampère nodig en een 240 volt aansluiting. Waarom? Elke pomp verbruikt stroom, net als de functies zoals LED-verlichting.

Huiseigenaren die onlangs een MP Momentum Deep hebben gekocht, moeten er rekening mee houden dat spa's met twee zones meer stroom nodig hebben. Dit model heeft 130 ampère stroom nodig omdat de spa een zwemzijde en een hot tub-zijde heeft.

Opzetten van de bedrading voor zwemspa's: Om een veilige elektrische verbinding tussen uw zwemspa en uw huis tot stand te brengen, is het van cruciaal belang om een erkende elektricien te raadplegen. De bedrading bestaat uit een leiding van de elektriciteitskast van uw woning naar de speciale aardlekschakelaar die in de buurt van de spa is geïnstalleerd. Deze aansluiting wordt permanent geïntegreerd in het elektrische systeem van uw woning.

Soorten draden en aansluitingen: Elektriciens gebruiken meestal draad nr. 6 voor de bedrading. De bedradingsconfiguratie omvat een neutrale draad, twee hete draden en een aardedraad. Deze opzet zorgt voor een goede aarding en veiligheidsmaatregelen voor de zwemspa.

Planning: Voor een vlotte installatie is het aan te raden om vooruit te plannen en een afspraak te maken met de elektricien van je keuze. Zorg er ook voor dat je voldoende ruimte hebt voor alle benodigde aansluitingen.

elektrische vereisten voor zwemspa's

Vragen over het bedraden van een zwemspa

Je moet de juiste elektrische aansluiting voor je Michael Phelps zwemspa bepalen. De elektrische vereisten voor de zwemspa's zijn anders dan voor andere zwembadspa's. En het is zeker anders dan andere elektrische apparaten in je huis.

Waar vind ik de elektrische vereisten voor mijn Michael Phelps spa?

Elektrische schema's voor Master Spas hot tubs zijn beschikbaar op de resources pagina van de website.

Moet ik een erkende elektricien inschakelen?

U wilt genieten van uw spa - u hoeft zich geen zorgen te maken over de juiste bedrading. Elektrische aansluitingen die niet correct gemaakt zijn, of het gebruik van draden met een te kleine diameter om stroom op te wekken, kunnen de zekeringen in de schakelkast voortdurend doen doorslaan, kunnen de interne elektrische regelaars en onderdelen beschadigen, zijn onveilig en maken uw garantie ongeldig. 

Een gediplomeerde elektricien begrijpt de vereisten. Vraag je Master Spas verkoper of hij een lijst heeft van erkende elektriciens, want die zijn het best vertrouwd met hot tubs en zwemspa's en hoe ze bedraad moeten worden.

Is er genoeg ruimte in mijn elektrische paneel? 

De meeste huizen hebben ruimte in hun paneel voor de 100-amp/240V service die de meeste Michael Phelps zwemspa's nodig hebben. Het kan echter zijn dat de elektricien de stroomonderbreker moet "schoonmaken".

Kan ik een spa laten werken op een generator?

Heb je je ooit afgevraagd of je je zwemspa kunt aansluiten op een generator? Het antwoord is ja. Je generator moet echter wel genoeg vermogen hebben om 100 ampère te laten werken. 

De meeste mensen overwegen echter om hun zwemspa op een generator te laten werken als de stroom uitvalt. Veel stand-by of back-up generatoren hebben niet de capaciteit om uw zwembad alternatief te laten draaien.

Bovendien hoeft u zich in het geval van een stroomstoring meestal geen zorgen te maken over het laten draaien van uw zwemspa op een generator. Het water is behandeld en de spa is geïsoleerd om het water op temperatuur te houden.

Hoe ver moet de aardlekschakelaar van mijn zwemspa verwijderd zijn?

Elke gemeente heeft zijn eigen regels over hoe dicht de stroomonderbreker bij de spa mag zitten. Misschien wilt u hem dichterbij, maar de stroomonderbreker mag nooit zo dichtbij zitten dat u de elektriciteit kunt uitschakelen terwijl u zich nog in het water bevindt. Uw erkende elektricien is de meest deskundige persoon om te vragen hoe dicht de stroomonderbreker zich bij uw spa mag bevinden. Omwille van de planning raden veel mensen aan om de spa op 5 meter afstand van de stroomonderbreker te plaatsen.

Waarom slaat de stroomonderbreker van mijn zwemspa uit?

Als u onlangs uw Michael Phelps zwemspa hebt geïnstalleerd en merkt dat de stroomonderbreker afgaat, is de meest waarschijnlijke reden dat de bedrading niet correct was. Het kan zo simpel zijn dat de neutrale draad niet op de nul-aansluiting is aangesloten. Of de bedrading zit los. Als je vragen hebt over de bedrading van je hot tub, kan je een foto maken van de aardlekschakelaar en die opsturen naar de verkoper van je Master Spas spa.

Hoeveel elektriciteit verbruikt een zwemspa?

Hoeveel elektriciteit uw zwemspa zal verbruiken, hangt af van verschillende factoren. Hoe vaak u de spa gebruikt, de filtercycli, de grootte van het model en de plaatselijke elektriciteitstarieven hebben invloed op de gebruikskosten van uw spa. 

Michael Phelps Signature Swim Spas zijn echter ontworpen om energiezuinig te zijn. Ze zijn gemaakt met volledige schuimisolatie, die niet alleen de onderdelen van uw spa beschermt, maar ook helpt voorkomen dat warmte ontsnapt. Hierdoor heeft uw spa minder energie nodig om het water op temperatuur te houden.

spa kopen

Hoe koop ik een spa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en relaxen in een hot tub. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het bezit van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.