voorjaarsvakantie staycation

Maak uw achtertuin leuker

Wanneer heb je voor het laatst plezier gehad? Echt een geweldige tijd gehad? De kans is groot dat je harder moet nadenken dan je zou willen om een leuke herinnering op te halen. Amerikanen ervaren een plezierkloof, volgens een onderzoek. Hoewel bijna iedereen gelooft dat het belangrijk is om plezier te hebben, geeft meer dan de helft van de mensen (58%) aan dat ze zich beperkt voelen in hun vermogen om een leuk, gelukkig leven te leiden.

Het is een echte domper, nietwaar? Wat nog ontmoedigender is, is dat sommige mensen actief hun eigen plezier beperken.

Maar hier is de goede kant van de medaille: prioriteit geven aan plezier kan een diepgaande invloed hebben op ons algehele welzijn. Volgens Dr. Emma Seppälä, een expert op het gebied van geluk, gezondheid en succes van de Stanford University, kan het opnemen van meer plezier in ons leven - zelfs in kleine hoeveelheden - de productiviteit, het charisma, het energieniveau en de innovatie stimuleren.

Gelukkig hoeft u niet ver te gaan om wat plezier in uw dagelijks leven te brengen. Door uw achtertuin om te toveren in een entertainmentcentrum, vergroot u niet alleen uw eigen geluk, maar creëert u ook een uitnodigende ruimte waar uw gezin en gasten van kunnen genieten. 

funfactor achtertuin

3 redenen om de funfactor aan uw achtertuin toe te voegen

Van overvolle agenda's tot veeleisende werkdruk, de stress die je dagelijks ervaart kan zijn tol eisen op je fysieke en mentale welzijn. 

Maar een van de oplossingen om stress te beheersen is gewoon plezier maken. Ja, plezier beleven aan leuke activiteiten kan de kwaliteit van je leven en je algehele geluk aanzienlijk verbeteren.

Je denkt misschien: "Maar waar vind ik de tijd en ruimte om plezier te maken?" Het antwoord is misschien dichterbij dan u denkt. Het toevoegen van de funfactor aan uw achtertuin kan een reeks voordelen bieden die een positieve invloed hebben op uw welzijn.

Ontspanning en stressverlichting

Stress is misschien een onderdeel van het dagelijks leven, maar dat betekent niet dat het niet overweldigend is. Onderzoek toont aan dat het je kijk op het leven, eetgewoonten en interesse in de dingen waar je van houdt kan beïnvloeden. 

Maar naar buiten gaan als je gestrest bent, kan je helpen ontspannen. Bovendien kan het je humeur verbeteren en je helpen je kop te vullen. 

Of het nu gaat om spetteren in een zwemspa, luieren in een hangmat of rondhangen bij de vuurplaats, deze momenten van ontspanning kunnen wonderen doen voor je welzijn.

Kwaliteitstijd met geliefde

Tijd doorbrengen met familie is belangrijk. Onderzoek toont aan dat tijd van goede kwaliteit stress kan verminderen, geluk kan vergroten en de algehele geestelijke gezondheid kan bevorderen. Vaak lukt het ons echter niet om die cruciale tijd met het gezin door te brengen. Het is zelfs zo dat het gemiddelde Amerikaanse gezin doordeweeks slechts 37 minuten per dag aan quality time met elkaar besteedt[bron].

Als u uw achtertuin zo inricht dat hij die funfactor heeft, creëert u die mogelijkheden voor tijd met het gezin. Van het organiseren van barbecues tot spetteren in de zwemspa voor het hele gezin, uw achtertuin wordt de ultieme ontmoetingsplek voor gelach, plezier en dierbare herinneringen. 

Gezellige zithoeken moedigen je aan om samen te zijn, of je nu een levendig kaartspel speelt of samen wat rustige momenten doorbrengt. Een openluchttheater is de perfecte manier om de gewoonte te doorbreken dat iedereen aan het eind van de dag naar zijn eigen programma kijkt.

Gezondheid en geluk

Geluk is een resultaat, volgens organisatiepsycholoog en gedragswetenschapper Mike Rucker. 

De auteur van "The Fun Habit: How the Pursuit of Joy and Wonder Can Change Your Life" zegt dat mensen te vaak gefocust zijn op de vraag of ze gelukkig zijn. In plaats daarvan zouden mensen zich moeten afvragen hoe ze van een activiteit kunnen genieten.

En dat komt neer op plezier zoeken. 

Spel en plezier kunnen gevoelens van geluk creëren. Meer dan dat, plezier maken zorgt voor het vrijkomen van endorfine - die zo belangrijke feel-good hormonen. Als uw achtertuin die funfactor heeft, hoeft u niet ver te gaan om van een activiteit te genieten en uw humeur en algehele geluk een boost te geven.

funfactor achtertuin

De ultieme leuke achtertuin ontwerpen

Bij het ontwerpen van de ultieme leuke achtertuin gaat het erom een ruimte te creëren die uw persoonlijkheid, levensstijl en interesses weerspiegelt en tegelijkertijd mogelijkheden biedt voor ontspanning, entertainment en contact met de natuur en geliefden. 

Van een zwemspa in de achtertuin tot een openluchtbioscoop, met deze toevoegingen kunt u uw achtertuin naar een hoger niveau tillen.

Vuurplaats of buitenhaard

Als de zon ondergaat, verzamel je rond een gezellige vuurplaats of buitenhaard voor warmte en sfeer. Of je nu verhalen vertelt of marshmallows roostert, dit centrale punt zorgt voor veel plezier en creëert blijvende herinneringen.

Openlucht bioscoop

Pak de popcorn en je favoriete film! Je achtertuin omtoveren tot een bioscoop met een opstelling voor een openluchtbioscoop is de perfecte manier om mogelijkheden voor plezier te creëren. Je kunt kiezen voor een eenvoudig wit laken/projector. Of je kunt kiezen voor een opblaasbaar scherm, waardoor je de sfeer krijgt van een drive-in bioscoop.  

Comfortabele stoelen zijn een must als je een openluchtbioscoop opzet. Overweeg opties zoals outdoor loungestoelen, zitzakken, dekens of zelfs opblaasbare luchtbanken. Zet de stoelen zo neer dat iedereen een goed zicht heeft op het scherm zonder belemmeringen.

funfactor achtertuin

Zwemspa in de achtertuin

Wil je plezier en ontspanning toevoegen aan je achtertuin? Een Michael Phelps Signature Swim Spa combineert de voordelen van een ingegraven zwembad met de therapie van een bubbelbad. 

Met een zwemspa kun je ontspannen zwemmen, gebruik maken van de hydrotherapiejets of een waterspel spelen. Is ontspannen op het strand jouw idee van plezier? Je kunt ook een middag doorbrengen op een drijver in het zwembad, wat vitamine D opdoen en zachtjes peddelen in het water. 

Spelruimte

Of het nu gaat om een pingpongtafel of een cornhole, buitenspellen moedigen je aan om wat plezier te maken in je achtertuin. Door een speciale speelplek te creëren, kun je die speelse energie toevoegen aan je achtertuin.

En het beste van een buitenspeelruimte is dat je ze kunt aanpassen aan je ruimte en voorkeuren. 

Veel van je favoriete spellen zijn nu verkrijgbaar in buitenversies. Denk aan Jenga, Connect 4 en schaken. Je kunt ook kiezen voor spellen die gemakkelijk op te bergen zijn in een deckbox, zoals spikebal, jeu de boules en croquet.

Geluidssysteem voor buiten

Een goede afspeellijst is meer dan alleen het kiezen van een nummer. Muziek kan invloed hebben op je stemming en welzijn. En ja, het kan zelfs een anders saaie avond veranderen in een leuke avond. 

Bij het upgraden van je achtertuin is een geluidsinstallatie voor buiten een waardevolle toevoeging. U kunt wat achtergrondmuziek afspelen als er vrienden komen eten of uw grootste hits streamen om wat energie op te bouwen.

sociale vaardigheden bij het zwemmen

Het plezier van een zwemspa voor het hele gezin

Bent u de ultieme leuke achtertuin aan het ontwerpen? Een Michael Phelps zwemspa maakt je buitenruimte niet alleen aangenamer, maar is ook goed voor je algehele gezondheid. 

De combinatie van wateractiviteiten, hydrotherapiefuncties en het algemene gemak van het bezit van een zwemspa helpt u de ultieme bestemming voor uw gezin te creëren.

Lichaamsbeweging met weinig impact

Een Michael Phelps zwemspa biedt een ruime plek om te zwemmen, aquajoggen en andere wateroefeningen te doen. In tegenstelling tot een gewoon zwembad heeft een zwemspa een regelbare stroming die weerstand biedt voor watertraining. Je kunt de snelheid van de waterstroom aanpassen aan je niveau, conditie en geplande workout. 

Zwemmen en andere vormen van lichaamsbeweging in het water hebben weinig impact. Met een waterdiepte van ongeveer 51 inch helpt het drijfvermogen overmatige belasting van gewrichten en spieren te voorkomen. Sporten in een zwemspa kan helpen om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, je spieren te versterken en je flexibiliteit te vergroten. En ja, het is nog leuk ook.

Ontspanning en stressverlichting

Na een lange en veeleisende dag is er niets vergelijkbaar met het gevoel om in een rustgevende zwemspa te duiken en de zachte stroming en hydrotherapiejets hun werk te laten doen. 

Met een Michel Phelps zwemspa heb je de mogelijkheid om je ervaring aan te passen. Met de verstelbare jets en drukinstellingen kunt u zich richten op specifieke gebieden van spanning en ongemak, en de therapie afstemmen op uw individuele behoeften. U kunt de jets in de zwemspa gebruiken om pijnlijke spieren te verzachten, gewrichtspijn te verlichten of gewoon om te ontspannen na een hectische dag.

Maar de voordelen van hydrotherapie gaan verder dan alleen fysieke ontspanning. Het is aangetoond dat warm water de bloedsomloop bevordert en helpt om zuurstof en voedingsstoffen naar vermoeide spieren en weefsels te brengen. De ervaring zal je helpen je meer ontspannen te voelen - mentaal en fysiek. 

Plezier en amusement voor het hele gezin

Een Michael Phelps zwemspa is voor meer dan alleen zwemmen of watergymnastiek. Het zwembadalternatief in de achtertuin is ideaal voor gezinnen die tijd in het water willen doorbrengen, of het nu voor recreatie of ontspanning is.   

Je kunt spannende zwembadspelletjes organiseren, zoals watervolleybal of basketbal, of gewoon genieten van quality time met je geliefden. 

En vergeet de zwembadfeestjes niet. Met een Michael Phelps zwemspa wordt je achtertuin een bestemming voor plezier en entertainment. Je kunt vrienden en familie ontvangen op een zomerse namiddag. Of, nog beter, kies een dag buiten het typische zwembadseizoen waarop iedereen de zomerse sfeer mist.

Het hele jaar door plezier

Een van de grote voordelen van een Michael Phelps zwemspa is dat je er het hele jaar door van kunt genieten, ongeacht het weer. Of het nu een warme zomerdag is of een kille winteravond, u kunt de temperatuur van het water aanpassen aan uw voorkeuren. Zeg vaarwel tegen seizoensgebonden beperkingen en omarm de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten. Stelt u zich eens voor dat u een verfrissende duik neemt in de zomerhitte of in warm water ligt te weken terwijl u omringd bent door een besneeuwd winterlandschap. Met een zwemspa kent het genot geen grenzen.

spa zwemmen dek ideeën

Hoe koop ik een Michael Phelps zwemspa?

Ben je klaar om te investeren in een van deze topzwemspa's voor 2024? Een Michael Phelps Signature Swim Spa is een zwembadalternatief voor alle seizoenen dat je niet alleen dit jaar kunt gebruiken, maar nog vele jaren. Klik hier voor meer informatie over hoe je een oase in je achtertuin creëert met een Michael Phelps Signature Swim Spa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas dealer voor meer informatie over het eigendom van een zwemspa. Benieuwd hoeveel een Michael Phelps zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen