beste zwemspa's 2022

Kun je een zwemspa in de grond plaatsen?

Het ingegraven zwembad is al heel lang synoniem voor luxe en ontspanning in de achtertuin en zijn populariteit gaat terug tot de jaren 1950. Het beeld van kristalhelder blauw water omringd door comfortabele ligstoelen en misschien een eettafel is een kenmerk van het leven in de voorsteden. 

De laatste jaren hebben huiseigenaren het traditionele ingegraven zwembad echter heroverwogen en onderzoeken ze alternatieve opties om hun eigen oase in de achtertuin te creëren. Zwemspa's, met hun ruimtebewuste ontwerpen, zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en bieden mogelijkheden voor ontspanning, lichaamsbeweging en zelfs zwemmen. 

Maar kan een zwemspa in de grond worden geïnstalleerd? 

Het antwoord is ja - zeker weten! Huiseigenaren kunnen nu genieten van de voordelen van een ingegraven zwemspa, die de esthetiek van een ingegraven zwembad combineert met de veelzijdigheid van een zwemspa. Of u nu een spa in de grond wilt plaatsen of alternatieven voor ronde zwembaden wilt vergelijken, deze overwegingen zullen u helpen tijdens het hele proces. 

kun je een zwemspa in de grond stoppen

In-ground spa voordelen

Nu huiseigenaren hun buitenruimtes opnieuw willen definiëren, zijn zwembad-spa combinaties zoals Michael Phelps Signature Swim Spas een veelzijdig en ruimtebesparend alternatief voor traditionele ingegraven zwembaden. De mogelijkheid om zwemspa's in de grond te installeren biedt een reeks voordelen voor huiseigenaren die een buitenoase willen creëren.

Maximaliseer de ruimte in uw achtertuin

De meeste zwembaden in de achtertuin zijn 10 tot 20 meter breed en 20 tot 40 meter lang. En dat zwembad kan veel kostbaar onroerend goed in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van je achtertuin. Ter vergelijking: Michael Phelps Signature Swim Spas zijn 8 voet breed en tussen de 17 en 19 voet lang - ideaal voor kleine achtertuinen of huiseigenaren die wat open buitenruimte willen behouden.

En door een spa in de grond te plaatsen, kunt u uw buitenruimte nog verder optimaliseren. Een ingegraven zwemspa kan naadloos worden geïntegreerd in het landschap, waardoor een ongebruikte ruimte wordt omgetoverd tot een functionele en esthetisch aangename buitenoase.

Achtertuin ontwerp

Wanneer u ervoor kiest om uw zwemspa in de grond te plaatsen, wordt het zwembadalternatief vaak het middelpunt van uw achtertuin. Het kristalheldere water is uitnodigend en trekt u de achtertuin in. Met LED-verlichting en watervallen maken de zwemspa's het nog aantrekkelijker. 

Voor een ingegraven zwemspa is een ingebouwd gewelf nodig en u kunt het ontwerp verfraaien met afwerkingen zoals een composietdek, patio of decoratieve bestrating. U kunt de materialen en afwerkingen kiezen die het beste bij uw stijl en bestaande ruimte passen.

Landschappelijke elementen rond de zwemspa, zoals bloembedden, potplanten of struiken, verzachten de randen en integreren het zwembad in de natuurlijke omgeving. 

Privacy 

Met een Michael Phelps zwemspa creëer je een buitenoase waarin je kunt zwemmen, sporten en ontspannen in het comfort van je achtertuin. En hoewel het de perfecte plek is om familievrienden en, ja, buren te vermaken, zijn er momenten dat u gewoon wilt genieten van een solo-zwempartij of een duik met de massagestralen aan. 

Als u uw zwemspa in de grond plaatst, hebt u meer privacy dan bij bovengrondse alternatieven. Als u de spa omringt met een hekwerk, planten of privacyschermen, kunt u de door u gewenste afzondering creëren voor een intiemere en meer ontspannende ervaring.

Gebruik het hele jaar door

Het traditionele zwembadseizoen loopt van Memorial Day tot Labor Day - dat is maar een fractie van het jaar, zeker als je kijkt naar de kosten van een zwembad in de achtertuin. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad is er geen spa-seizoen. Er is een ingebouwde verwarming die het water op een comfortabele temperatuur houdt, en volledige schuimisolatie beschermt veel van de onderdelen - zelfs in de wintermaanden. 

Je kunt gaan zwemmen op een frisse winterdag of de hydrotherapiejets gebruiken op een warme zomeravond. Deze toegankelijkheid het hele jaar door zorgt ervoor dat je investering blijft zorgen voor ontspanning, beweging en vermaak, ongeacht de tijd van het jaar.

kun je een zwemspa in de grond stoppen

Hoe een zwemspa in de grond plaatsen

Een Michael Phelps zwemspa kan u talloze uren ontspanning, lichaamsbeweging en vermaak bezorgen. Als u besloten hebt om een zwemspa in de grond te installeren, kan het een opwindend en lonend project zijn. Het is echter belangrijk om het installatieproces goed te plannen en uit te voeren voor een succesvol resultaat. 

Kies de juiste locatie

Locatie is ontegensprekelijk belangrijk - of je nu een huis koopt of een zwemspa installeert. Bij het kiezen van een locatie voor uw zwemspa, wilt u dat deze op een plek staat die niet alleen een aanvulling is op uw achtertuin, maar ook gemakkelijk toegankelijk is. Hoe dichter de zwemspa bij uw terrasdeuren is, hoe meer het water u naar buiten zal lokken.

Maar er zijn ook andere overwegingen. Blootstelling aan de zon, volgroeide bomen en privacy kunnen ook een rol spelen bij waar u uw zwemspa wilt plaatsen. 

Als u in een koeler klimaat woont, is zonlicht niet alleen goed voor uw humeur; het kan ook heel efficiënt zijn voor uw zwemspa. Maar die zonnige staten? Dan is een schaduwrijke plek misschien beter om de gewenste watertemperatuur te behouden. Die volwassen bomen in de buurt? Prachtig, maar ze kunnen bladeren laten vallen in uw heiligdom, dus kies uw plek verstandig. En laten we privacy niet vergeten - een zwemspa weggestopt in een rustig hoekje van je tuin geeft je die gezellige, exclusieve sfeer.

zwemspakluis

Kluis- en grondvoorbereiding

Bij het installeren van een ingegraven zwemspa komt meer kijken dan alleen de leuke dingen. Je moet ook de locatie voorbereiden. 

Een ingebouwde zwemspa wordt geïnstalleerd in een betonnen gewelf. Net als bij een bovengrondse spa moet de gewelfde ruimte het gewicht van de spa kunnen dragen als hij gevuld is met water. Gewapend beton is ideaal. 

Maar hoe groot moet de kluis zijn? Uiteraard moet hij groot genoeg zijn voor de spa. Je wilt er echter ook voor zorgen dat er voldoende ruimte is om bij de apparatuur te kunnen. 

In de plannen voor het gewelf moet ook de afwatering worden opgenomen. Sommige huiseigenaren kiezen voor een drainagesysteem. Een andere optie is een dompelpompsysteem met een vlotterschakelaar aan de kant van de apparatuur. Een goede drainage helpt overstromingen in de kluis van de zwemspa te voorkomen en schade aan de apparatuur te vermijden.

Wanneer u uw spa in de grond installeert, wilt u alle kanten van de spa kunnen bereiken. Master Spas raadt aan om een ruimte van 3 voet rond de spa vrij te houden. Met deze ruimte kunt u de kast openen voor periodiek onderhoud. 

Elektrische overwegingen

Voor een veilige en aangename ervaring wilt u er zeker van zijn dat de elektrische bedrading van de zwemspa correct is. Onjuiste bedrading kan leiden tot verschillende problemen, van uitschakelende stroomonderbrekers tot ernstiger complicaties. 

Michael Phelps zwemspa's vereisen een speciale aardlekschakelaar en een 100-amp of 130-amp aansluiting, afhankelijk van het model. 

Een erkende elektricien kan u helpen bij het aansluiten van de spa. Hij kent niet alleen de specifieke elektrische vereisten in uw regio, maar is ook vertrouwd met de National Electric Code.

Michael phelps zwemspa

Tuinarchitectuur en het creëren van een oase in de achtertuin

Het plaatsen van uw zwemspa in de grond kan soms het begin zijn van een groter achtertuinproject. En hoewel het woord project doet denken dat het werk is, is het vaak een kans om een mooie en toch bruikbare ruimte te creëren. 

Overweeg om een gemakkelijk te verwijderen plankier rond de zwemspa aan te brengen - het vormt niet alleen een naadloos geheel, maar biedt ook gemakkelijke toegang tot de apparatuur. Om het comfort en de ontspanning te verhogen, kunt u overwegen om de vlonders uit te breiden of terrasstenen toe te voegen rond de zwemspa, zodat er een uitnodigende ruimte ontstaat waar u kunt genieten en gemakkelijk naar binnen kunt gaan. 

Vergeet de groene touch niet - de tuinarchitectuur speelt een cruciale rol in het verhogen van de algemene aantrekkingskracht en privacy van uw zwemspa. Breng planten, struiken of hekken aan om de perfecte balans te vinden tussen schoonheid en afzondering. 

Hoewel de installatie van een zwemspa in de grond enige planning en inspanning vereist, zal het eindresultaat ongetwijfeld een fantastische toevoeging aan uw huis zijn. 

Michael phelps Nicole phelps

Installeer een spa voor alle seizoenen in het zwembad

Ben je klaar om te investeren in een van deze topzwemspa's voor 2024? Een Michael Phelps Signature Swim Spa is een zwembadalternatief voor alle seizoenen dat je niet alleen dit jaar kunt gebruiken, maar nog vele jaren. Klik hier voor meer informatie over hoe je een oase in je achtertuin creëert met een Michael Phelps Signature Swim Spa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas dealer voor meer informatie over het eigendom van een zwemspa. Benieuwd hoeveel een Michael Phelps zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen