wat is een zwemspa

Wat is een zwemspa? De zwembadoplossing voor in de achtertuin

De redenen om een ingegraven zwembad te installeren kunnen net zo uniek zijn als de ontwerpen. Voor sommigen is het een manier om de hitte te verslaan en te genieten van het buitenleven tijdens de hete zomermaanden. Voor anderen is het een manier om een leuke en ontspannen sfeer te creëren waarin familie en vrienden kunnen samenkomen. Zwembaden kunnen ook een geweldige manier zijn om te entertainen, af te koelen in de zomer en zelfs om te sporten.

Maar een ingegraven zwembad is voor veel huiseigenaren geen optie. Een dompel- of schootzwembad kan duur zijn en vereist vaak een grote achtertuin. Je wilt misschien niet zoveel van je middelen opgeven voor iets dat alleen seizoensgebonden is. 

Huiseigenaren hebben echter een alternatief gevonden - zwemspa's. 

Maar wat is een zwemspa precies? 

Een zwemspa neemt een fractie van de ruimte in de achtertuin in beslag en combineert de gezondheidsvoordelen van watergymnastiek met die van een hot tub. Je hebt een zwembadgedeelte om in te zwemmen, maar ook een zitgedeelte met massagestralen. En in tegenstelling tot veel ontwerpen voor ingegraven zwembaden kun je in een zwemspa het hele jaar door zwemmen.

Zo veelzijdig als een zwemspa is, zo veelzijdig zijn de opties. U voelt zich misschien overweldigd door de keuze, functies en reeks modellen. Michael Phelps Signature zwemspa's zijn ontworpen om aan uw behoeften en levensstijl te voldoen, of u nu fit wilt worden of een ruimte wilt die alleen voor het plezier is. 

Zwemspa's kunnen een geweldige aanvulling zijn op je achtertuin en je helpen om de buitenoase te creëren waar je al zo lang naar verlangt. 

wat is een zwemspa
Bij de aankoop van een zwemspa moet u rekening houden met factoren zoals grootte, vorm, functies en prijs. Bedenk hoeveel mensen de spa zullen gebruiken, of u ingebouwde verlichting of entertainmentfuncties wilt en hoeveel ruimte u beschikbaar hebt.

Zwemspa basisprincipes

Als je bedenkt dat het idee van zwemmen teruggaat tot het oude Egypte, is het concept van stilstaand zwemmen relatief nieuw. Pas in de jaren 1980 ontstond het idee van een apparaat waarmee je in de achtertuin kon zwemmen. En zelfs toen duurde het tientallen jaren voordat de industrie groeide, ontwikkelde en innoveerde wat we nu kennen als een zwemspa.

Een zwemspa is een hybride van een zwembad in de achtertuin en een bubbelbad. Het combineert de gezondheidsvoordelen van beide en biedt de ontspannende omgeving van een spa met de bewegingsvoordelen van zwemmen. Zwemspa's hebben ook een waterstroom waar je tegenin kunt zwemmen zolang je wilt. Bonus: geen lastige salto's. Als je klaar bent met zwemmen, kun je terugduwen en ontspannen.

Hoe groot zijn zwembadspa's?

Zwemspa's zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten, zodat je er een kunt vinden die bij je achtertuin past. Michael Phelps zwemspa's zijn 8 voet breed en variëren in lengte van 17 tot 19 voet. De waterdiepte is ongeveer 51 inch, waardoor er genoeg ruimte is om alle vier de slagen comfortabel te zwemmen. 

Hoe werkt een zwemspa?

Zwemspa's hebben jets of een aandrijfsysteem dat het water door de spa beweegt. De stroming van het water creëert weerstand waardoor je op je plaats kunt zwemmen, aquajoggen en nog veel meer. Je kunt de sterkte van de waterstroom aanpassen met het touchscreen. Michael Phelps zwemspa's hebben instellingen van nul tot honderd en je kunt wel 54 seconden per 100 meter zwemmen.

Er zijn ingebouwde verwarmings- en filtratiesystemen die ervoor zorgen dat het water klaar is wanneer jij dat bent. Je kunt het water instellen op de temperatuur van je voorkeur, of je nu liever zwemt in water van 82 graden of wilt weken in warmer water.  

Michael Phelps zwemspa's zijn voorzien van volledige schuimisolatie die de spa helpt de watertemperatuur te behouden en de onderdelen te beschermen. Dankzij de combinatie van kwaliteitsisolatie en ingebouwde verwarmingssystemen kunt u een zwemspa het hele jaar door gebruiken, waar u ook woont.

Hoe kun je een zwemspa gebruiken?

Zwemspa's werden oorspronkelijk ontworpen om in te zwemmen. Maar mensen ontdekten al snel dat ze ongelooflijk veelzijdig zijn.

Door te trainen in een zwemspa kun je je hartgezondheid verbeteren en kracht opbouwen zonder je gewrichten te belasten. Je kunt een zwemspa gebruiken als alternatief voor hardlopen op het land of voor hydrotherapie. Voorbeelden van oefeningen die je kunt doen zijn roeien, squats, leg lifts, chest press en dumbbell curls. Je kunt zelfs de crunches overslaan en aan je six-pack werken in een Michael Phelps zwemspa.

Je kunt een zwemspa ook gebruiken voor ontspanning en plezier met het hele gezin. Ga op een zomerse namiddag op je favoriete float liggen of speel een partijtje poolbasketbal. Je kunt ook vrienden en familie uitnodigen voor een duik of een duik. 

Soorten zwemspa's

Een zwemspa kan een geweldige aanvulling zijn op je achtertuin, kamer voor drie seizoenen of schuur. Het kan niet alleen een ruimte bieden om te sporten en te zwemmen, maar ook je dagelijkse leven verbeteren.

Het is echter belangrijk om het juiste model en type spa te kiezen. Er zijn verschillende soorten spa's, elk met unieke kenmerken en voordelen. 

Zwemspa met jets: Een rechthoekig zwembadalternatief, jetted spa's zijn de meest voorkomende. Jets creëren een waterstroom voor stilstaand zwemmen. Zie het als een waterloopband voor zwemmers. Deze zwemspa's kunnen gebruikt worden voor recreatief zwemmen, aquagym en ontspanning.

Voortstuwing zwemspa: Michael Phelps zwemspa's hebben een aandrijfsysteem dat het water door de hele spa beweegt. Deze zwemsystemen brengen geen lucht in de waterstroom, wat zorgt voor een soepelere, helderdere zwemervaring. (Hoe meer lucht in het water, hoe turbulenter de zwemervaring).

Zwemspa met twee zones: Deze modellen hebben twee waterlichamen en worden ook hybride zwemspa's genoemd. Er is een scheidingswand tussen het bubbelbadgedeelte en het zwemgedeelte. Een van de voordelen van een spa met twee zones is dat je de hot tub op een warmere temperatuur kan houden, tot 104 graden. Het zwemgedeelte kan op een lagere temperatuur worden gehouden, wat ideaal is om te zwemmen, te sporten en te recreëren. 

ronde zwembad vergelijking
Een lap pool is vaak een smalle rechthoek met ruimte om baantjes te trekken maar niet veel meer. Een Michael Phelps Signature Swim Spa biedt een ononderbroken zwemervaring en de voordelen van een hot tub.

Zwemspa vs zwembad

Zwemmen is een van de beste oefeningen die je kunt doen voor je lichaam. Het is een geweldige manier om in vorm te blijven, je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en spierkracht op te bouwen. 

Maar het is niet altijd makkelijk om zwemmen in je schema te passen. De openingstijden van het zwembad zijn misschien beperkt of je moet een baan delen. Bovendien heeft niet iedereen de ruimte of het budget om een zwembad in de achtertuin te installeren. 

Maar hoe is een Michael Phelps zwemspa te vergelijken met een ingegraven zwembad?

Zwemmen en watergymnastiek

De meeste achtertuinzwembaden zijn niet ontworpen om echt in te zwemmen. Ze zijn te klein, niet verwarmd of allebei. Sommige zijn misschien niet diep genoeg om alle vier de slagen te zwemmen. Een Michael Phelps zwemspa is ontworpen voor stationair zwemmen en watertraining. Het heeft een krachtig aandrijfsysteem dat een stroming creëert waar je tegenin zwemt. Dit betekent dat je op je plaats kunt zwemmen en een geweldige workout krijgt zonder echt vooruit te komen. 

Gebruik het hele jaar door

Een van de grootste voordelen van een Michael Phelps zwemspa is dat je hem het hele jaar door kunt gebruiken. Het heeft een ingebouwd verwarmingssysteem, dus je kunt het zelfs in de koudere maanden gebruiken. Een ingegraven zwembad daarentegen wordt meestal alleen in de zomermaanden gebruikt, waardoor je er minder gebruik van maakt.

Privacy en gemak

Een van de voordelen van een spa in het zwembad is dat je kunt zwemmen, trainen en ontspannen in het comfort van je eigen achtertuin. U hoeft geen baan te delen of te proberen te trainen tijdens het zwemmen met het gezin. Of je nu net begint met sporten of serieus aan het trainen bent, je zult de privacy en het gemak van een zwemspa zeker waarderen.

Installatie en installatie

De tijd die nodig is om een zwembad in de achtertuin te bouwen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het zwembad, de complexiteit van het ontwerp, de gebruikte materialen, de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van bekwame arbeidskrachten.

Het bouwen van een zwembad duurt meestal 6 tot 12 weken - of in sommige gevallen zelfs langer. Deze tijdlijn omvat verschillende fasen, zoals het uitgraven van de grond, de installatie van loodgieterswerk en elektriciteit, het bouwen van de zwembadstructuur, het storten van het beton en het vullen van het zwembad met water. Daarnaast kunnen er onverwachte vertragingen optreden door weersomstandigheden of onvoorziene bouwproblemen.

Als je een zwembad met een zwemspa vergelijkt, kost het installeren van een Michael Phelps minder tijd. Zodra je site klaar is, duurt de levering en installatie minder dan een dag. Je hoeft je geen zorgen te maken over een groot bouwproject en je kunt het vrijwel meteen gebruiken nadat het geïnstalleerd is. 

Dit is een groot voordeel voor mensen die meteen willen beginnen met zwemmen, sporten en ontspannen.

zwemspa jets
Een zwemspa is meer dan een plek om te zwemmen. Deze zwembaden voor alle seizoenen zijn ideaal voor herstel en ontspanning. Als je een spa koopt, denk dan ook aan de hydrotherapie-opties.

Hoe Michael Phelps spa kopen

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een Michael Phelps Signature Swim Spa kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en relaxen in een hot tub. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het bezit van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.